Nog geen spoor van 41-jarige gezochte man In zaak overleden Arnhemse vrouw

0
91

De politie heeft urenlang met een sonarboot en dreglijnen op de Rijkerswoerdse Plassen gezocht naar een 41-jarige man uit Arnhem. De man, Martijn van de Laar, is mogelijk betrokken bij de zaak van een in Arnhem overleden vrouw. Hij kan “een gevaar voor zichzelf en zijn omgeving” zijn, zei de politie gisteren.

De zoektocht op de plassen nabij Arnhem begon vanochtend om 10.00 uur, schrijft De Gelderlander. Om 16.30 uur besloot de politie de zoekactie zonder resultaat te staken. Een politiewoordvoerder zegt tegen de krant dat er geen directe aanwijzing is dat Van der Laar zich bij de plassen zou kunnen bevinden.

De politie zocht urenlang naar de 41-jarige Van der Laar op de Rijkerswoerdse Plassen:

Vrijdag verspreidde de politie al een foto van Van de Laar en gisteren werd zijn naam vrijgegeven, wat zeer uitzonderlijk is. “Dan moet iemand echt wel heel erg gevaarlijk zijn”, zegt hoogleraar strafrecht Henny Sackers (Radboud Universiteit) tegen De Gelderlander. De politie vraagt mensen die Van de Laar zien om hem niet zelf te benaderen, maar 112 te bellen.

Partner van slachtoffer

Volgens buurtbewoners is Van de Laar de partner van het slachtoffer, schrijft De Gelderlander. De politie wil hier niets over zeggen. De vrouw werd donderdagavond in de Arnhemse Cuijkstraat gevonden. Volgens buurtbewoners was ze gewond en lag ze naakt op straat, schrijft de krant.

Hulpverleners hebben nog geprobeerd om haar te reanimeren, maar dat mocht niet baten. De recherche onderzoekt onder meer hoe de vrouw gewond is geraakt en uiteindelijk is overleden. De politie zoekt meer getuigen, beelden en informatie. “Alle informatie, hoe klein het misschien ook lijkt, is welkom.”

Bron: nos.nl