Nieuwswekker: Zilver bij para-snowboarden + Rijkste mensen

0
343

Het is bijna weekend, maar eerst nog een schooldag en natuurlijk een Nieuwswekker. Met het laatste nieuws en alweer lekker weer. Het wordt tussen de 13 en 16 graden en pas in de middag komt er wat bewolking.

Dit heb je misschien gemist:

– Oekraïne en Rusland hebben gisteravond gepraat over de oorlog. De ministers van Buitenlandse Zaken van beide landen ontmoetten elkaar in de Turkse stad Antalya. Ze hebben goed overlegd, maar er zijn nog geen nieuwe afspraken gemaakt.

– PSV, Feyenoord, Vitesse en AZ hebben gespeeld in de Conference League. Vooral voor Feyenoord was dat een groot succes. De club won met 2-5. AZ verloor van een Noorse tegenstander met 2-1. Vitesse verloor van AS Roma met 0-1. Bij PSV regende het doelpunten. De ploeg speelde 4-4 gelijk tegen FC Kopenhagen.

– Nederland heeft weer een medaille op de Paralympische Spelen! Snowboarder Chris Vos had de op één na snelste tijd. Het goud ging naar China. Vos won in de categorie banked slalom. De baan is door een Nederlander ontworpen. Hier kun je de race van Vos terugkijken:

– Elon Musk en zijn vrouw zangeres Grimes hebben weer een kind gekregen. Hun nieuwste dochter heeft een opvallende naam. Ze heet Exa Dark Sideræl, maar ze wordt ook wel Y genoemd. Elon Musk en Grimes hebben ook een zoon die X heet. Wat vind jij van zulke opvallende namen? Zou je zelf zo’n bijzondere naam willen hebben?

Dit is vandaag in het nieuws:

– Vandaag zie je Julia van 14 in het Jeugdjournaal. Samen met haar ouders gaat ze met een grote bus naar naar de grens van Polen en Oekraïne. Daar willen ze ruim 50 Oekraïense vluchtelingen ophalen en meenemen naar Nederland.

– En we gaan ook langs bij Mocne uit Wageningen. Hij wilde een leuk skatepark in de buurt, kwam in actie, maakte een plan en het is hem gelukt! Zijn skatebaan is nu erg populair.

En dan nog even dit:

Kaia uit Amerika is nog maar 9 jaar en nu al een succesvolle modeontwerpster:

Bron: nos.nl