Nieuwswekker: Warm weer + Plas jij wel eens buiten?

0
159

Goedemorgen! Is jouw zomervakantie deze week begonnen of moet je nog een paar dagen naar school? Je begint de maandag sowieso goed met de Nieuwswekker.

Het weer

Het wordt hartstikke warm en zonnig deze week. Vandaag zijn er op veel plekken nog wel wat wolken, maar in de loop van de dag lossen die op. Het wordt tussen de 21 en 26 graden. Morgen kan het op sommige plaatsen wel 30 graden worden.

Dit heb je misschien gemist:

– België is niet echt lekker begonnen aan het EK voetbal. Het land speelde 1-1 gelijk tegen IJsland. Frankrijk begon wel met een indrukwekkende zege. Tegenstander Italië werd met 5-1 verslagen. In de rust stond Frankrijk al 5-0 voor.

Bekijk hier de samenvatting:

– De brand in het Amerikaanse natuurpark Yosemite is afgelopen weekend meer dan twee keer zo groot geworden. Het park is vooral bekend vanwege de sequoia’s. Dat zijn enorme bomen van soms wel meer dan 3000 jaar oud. Die staan op dit moment gelukkig niet in brand.

Dit gaat er vandaag gebeuren:

– Met de auto vanuit Nederland helemaal naar Marokko. Veel Nederlandse kinderen doen dat elk jaar, bijvoorbeeld omdat ze familie hebben daar. Door corona kon het de afgelopen twee jaar niet, maar nu wel! Esra van 10 gaat deze zomer eindelijk weer. Vanavond zie je haar verhaal in de uitzending.

– De Tour de France is al meer dan een week bezig. Riley kijkt af en toe mee en vraagt zich af wat de wielrenners doen als ze moeten plassen tijdens het fietsen. In deze video zie je het antwoord.

En we hebben ook een vraag over dit onderwerp:

En dan nog even dit:

We kregen meer dan 200 vragen van jullie voor Memphis. En Bart had 5 minuten de tijd om ze te stellen! Welke vragen de voetbalsuperster kon beantwoorden, zie je hier:

Bron: nos.nl