Nieuwswekker: Rechtszaak Peter R. de Vries + Graffiti opsporen

0
159

Goedemorgen! Het is weer maandag, tijd voor een nieuwe week. Misschien heb je deze week herfstvakantie en lig je nog lekker in bed. Of heb je pech en moet je juist weer naar school vandaag? In deze nieuwswekker lees je wat er vannacht is gebeurd en wat er vandaag in het nieuws is.

Het weer

Laat je winterjas maar in de kast, want het wordt behoorlijk zonnig vandaag. Voor de tijd van het jaar is het zelfs vrij warm. In het midden van Nederland wordt het ongeveer 15 graden. In het zuiden kan het zelfs 18 graden worden.

Dit gebeurde er terwijl je sliep:

– Michael van Gerwen heeft de finale van het EK darts verloren. De Engelsman Rob Cross ging er met de titel vandoor. Van Gerwen zei na afloop van de wedstrijd dat het helemaal zijn eigen schuld was. “Dit was een grote puinhoop,” zei hij tegen journalisten.

– In Engeland heeft Harry Potter een van de eerste Harry Potter-boeken geveild voor meer dan 30.000 euro. Huh? Ja echt! De man heet Harry Potter, en kreeg meer dan 20 jaar geleden een van de eerste Harry Potter-boeken van zijn vader. Die vond het grappig dat er een boek was met dezelfde naam als zijn zoon.

Harry Potter had geen problemen met zijn beroemde naam, maar soms geloofden mensen bijna niet dat hij echt zo heette. Hoe zou jij het vinden? Reageer op onze stelling!

Dit is vandaag in het nieuws:

– In de rechtbank wordt gesproken over de moord op Peter R. de Vries. Bij deze eerste rechtszaak bepaalt de rechter hoe de volgende rechtszaken gaan. Het gaat dus nog niet over de bewijzen, de eis of de straf. Het is nog onduidelijk of de verdachten van de moord ook in de rechtszaal zijn.

Veel mensen waren geschokt toen Peter R. de Vries in juli werd vermoord. Waarschijnlijk komen daarom veel mensen kijken bij de rechtbank.

– Kinderen die in vluchtelingenkamp Heumensoord wonen, kunnen vandaag voor het eerst naar school. Vrijwilligers hebben speciaal voor de kinderen een schooltje gemaakt in het kamp. Vanavond zie je er meer over in onze uitzending.

– De NS gaat een nieuwe manier gebruiken om graffitispuiters op te sporen. Ze willen bijvoorbeeld drones gebruiken om mensen te betrappen. Het bedrijf is ieder jaar veel geld kwijt aan het schoonmaken van treinen. Ze hopen dat er op deze manier meer treinen schoon blijven.

En dan nog even dit:

Wist jij dat de burgemeester van Rotterdam vroeger in een snackbar werkte? Verslaggever Bart ging bij Ahmed Aboutaleb langs met al jullie vragen.

Bron: nos.nl