Nieuwswekker: Prijs voor Diede de Groot + Laatste schooldag

0
168

Goedemorgen! Grote kans dat je vandaag de laatste schooldag van het jaar hebt. Die dag kan mistig beginnen en bewolkt beginnen. De wolken blijven, maar in de middag laat de zon zich ook af en toe zien.

Dit heb je misschien gemist:

– In de gemeente Zeewolde komt een groot datacentrum van het bedrijf Meta. Dat is het bedrijf achter Facebook. In zo’n datacentrum worden allerlei gegevens en informatie opgeslagen. Er was veel discussie over. Niet iedereen is blij met het datacentrum, omdat het een hoop stroom kost.

– Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft een belangrijke sportprijs gewonnen. Ze is uitgeroepen tot beste vrouwelijke paralympische sporter van het jaar. Diede de Groot won dit jaar een Golden Slam. Dat betekent dat ze de vier grootste tennistoernooien ter wereld heeft gewonnen. Ze werd in september gehuldigd in haar woonplaats Oudewater. Daar waren ook veel kinderen bij.

Dit is vandaag in het nieuws:

– Heb jij een (foute) kersttrui? Dan is dit de dag om hem aan te trekken. Het is namelijk ‘foute kersttruiendag’. Op die dag dragen veel mensen een foute kersttrui om aandacht te vragen voor kinderen in nood. De actie is bedacht door kinderrechtenorganisatie Save The Children.

– Nog een reden om een kersttrui aan te trekken: voor de meeste kinderen is het vandaag de laatste schooldag van het jaar. Van de regering moeten scholen een week eerder dicht om te zorgen dat er minder corona-besmettingen zijn. Veel scholen organiseren vandaag iets feestelijks. Daar hebben we een stelling over.

En dan nog even dit:

YouTube heeft bekendgemaakt wat de populairste video’s van het jaar zijn. En wij staan ook in de top 10!

Bron: nos.nl