Nieuwswekker: Persconferentie over corona + Grote brand in flat

0
183

Goedemorgen! Bijna tijd voor het weekend. Maar eerst nog een dagje naar school. En die dag begint natuurlijk met de Nieuwswekker. Hier vind je wat er gisteravond en vannacht is gebeurd en wat er vandaag nog gaat gebeuren.

Het weer

Op sommige plekken gaat het regenen, maar ook de zon komt af en toe tevoorschijn. Een echte herfstdag dus.

Dit gebeurde er terwijl je sliep:

– In Capelle aan den IJssel is een grote brand geweest in een flatgebouw. Daarbij is iemand om het leven gekomen. Ook raakten zeven anderen gewond. Bewoners die hun appartement moesten verlaten, zijn opgevangen bij een zwembad in de buurt.

– Vier astronauten zijn aangekomen bij het ruimtestation ISS. De drie Amerikanen en een Duitser blijven ongeveer een half jaar in de ruimte. Daar zullen ze ook experimenten uitvoeren, bijvoorbeeld met het laten groeien van planten.

– Een schilderij van de Nederlandse kunstenaar Vincent van Gogh is geveild voor 31 miljoen euro. Hij woonde in Frankrijk toen hij het schilderij maakte. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het werk in beslag genomen door de Duitsers, waarna het schilderij zoek raakte. In 1978 dook het werk ineens weer op.

Over dit onderwerp hebben we ook een stelling. Laat ons weten wat jij vindt!

Dit is vandaag in het nieuws:

– De belangrijke klimaattop in Glasgow is bijna afgelopen. Twee weken lang praatten daar mensen uit bijna 200 landen met elkaar over hoe ze klimaatverandering tegen kunnen gaan. Vanavond vertellen we je in het Jeugdjournaal welke belangrijke klimaat-afspraken er tijdens de top zijn gemaakt.

– Er is ook weer een corona-persconferentie. Premier Mark Rutte en corona-minister Hugo de Jonge vertellen hoe het verder gaat met de corona-regels in Nederland. Er komen waarschijnlijk strengere maatregelen. Zo moeten cafés, restaurants en veel winkels waarschijnlijk de komende drie weken om 19:00 uur dicht.

Gisteren maakten we deze video over de strengere regels:

En dan nog even dit:

Je kan op YouTube binnenkort niet meer zien hoeveel dislikes een video heeft. Hier hoor je hoe dat zit:

Fijne schooldag!

Bron: nos.nl