Nieuwswekker: Oranjevrouwen in actie + Sneeuw in Nederland

0
80

Goedemorgen! Het is weekend, tijd om lekker uit te rusten! Wij praten je bij met het laatste nieuws. We beginnen met het weer.

Het weer

Het wordt een koude en natte herfstdag. In heel Nederland gaat het veel regenen. In het noorden en in het oosten kan er ook natte sneeuw vallen.

Dit gebeurde terwijl je sliep:

– 600 mensen die vrijdagochtend vanuit Zuid-Afrika naar Nederland vlogen, mochten niet naar huis. Ze moesten eerst een corona-test doen en wachten op de uitslag. Dat moet, omdat er in Zuid-Afrika een nieuwe variant van het corona-virus rond gaat. Van de 600 passagiers hebben tot nu toe 61 mensen corona. Of ze besmet zijn met de nieuwe variant, is nog niet duidelijk.

– Op sommige plekken in Nederland heeft het gesneeuwd! Het is de eerste sneeuw van deze herfst. Het was maar een klein laagje en op veel plekken smolt het snel weer weg. Dit is een auto uit Nijmegen, waar de sneeuw heel even bleef liggen.

Dit is vandaag in het nieuws:

– De politie verwacht dat het druk wordt met demonstraties. Ze denken dat mensen de straat op gaan om te laten zien dat ze het niet eens zijn met de corona-maatregelen. En dat kan uit de hand lopen. Daarom houdt de politie de situatie goed in de gaten.

– De Oranjevrouwen spelen vanmiddag om 12.00 uur tegen Tsjechië. De wedstrijd telt mee voor de WK-kwalificatie en is live te zien op NPO1. De wedstrijd zou eigenlijk gisteravond zijn, maar werd toen afgelast. Het veld lag namelijk helemaal vol met sneeuw! Er is nog geprobeerd om het veld schoon te maken, maar binnen de kortste keren lag er weer een dikke laag.

– De scholen blijven open, maar je zal wel een stuk vaker je mondkapje op moeten. Vanaf groep 6 moet iedereen er zelfs verplicht eentje op. Dat zei premier Rutte gisteravond tijdens de persconferentie. In de klas mag je hem af doen zodra je zit, maar in de gangen moet je ‘m op. Wat vind jij daarvan? Reageer op onze stelling!

En dan nog even dit:

Aan het begin van deze week zag je in het Jeugdjournaal een school die een ‘schermloze week’ hield. Gisteren gingen we langs om te checken of het was gelukt:

Bron: nos.nl