Nieuwswekker: Oekraïne kandidaat om lid te worden van EU + Zomerhits

0
111

Goedemorgen! Het is vrijdag, de laatste schooldag van de week. Ben jij al klaar voor het weekend?

Het weer

Helaas, na al die lekker warme dagen is het vandaag een stuk frisser en regenachtiger. Het wordt tussen de 20 en 24 graden en het kan op sommige plekken gaan onweren.

Dit heb je misschien gemist:

– De Oekraïense president is blij dat zijn land kandidaat is om lid te worden van de Europese Unie. Gisteren besloten de leiders van de EU-landen dat Oekraïne wordt toegelaten als kandidaat, net als Moldavië. Het kan nog wel even duren voordat ze echt bij de Europese Unie mogen. De landen moeten namelijk aan allerlei regels voldoen. Zo mag er bijvoorbeeld geen oorlog in de buurt van je land zijn.

– Vliegen er bij jou veel vogels rond? In dorpen en steden zijn het er steeds minder. Volgens onderzoekers komt dat door alle huizen en andere gebouwen. Mussen en spreeuwen zitten bijvoorbeeld liever in groene gebieden.

De slechtvalk is juist vaker te zien dan een paar jaar geleden. En ook in landelijke gebieden vliegen meer vogels rond.

Dit is er vandaag in het nieuws:

– De prinsessen en hun ouders gaan vandaag officieel op de foto. Dat doen ze ieder jaar vlak voor de zomervakantie. De foto’s worden gemaakt in de tuin van Huis ten Bosch, het paleis waar de koninklijke familie woont.

– Welk nummer ga je deze zomer non-stop luisteren? Oftewel; wat wordt de zomerhit van 2022? Wordt het Lizzo, Harry Styles, Armin van Buuren of een totaal andere artiest? Dj’s Tom en Bram van Qmusic weten er meer over. Vanavond zie je hun voorspelling.

Wat wordt volgens jou de zomerhit van dit jaar? En waarom denk je dat? Laat het hieronder weten.

En dan nog even dit:

In Lunteren probeerden kinderen de langste hinkelbaan ter wereld te maken. En natuurlijk gingen ze er ook zelf over hinkelen. Verslaggever Annabelle nam een kijkje.

Bron: nos.nl