Nieuwswekker: Meer vliegtuigpassagiers + Storing bij Netflix

0
376

Goedemorgen! Bijna tijd voor weekend. Maar eerst nog een dagje naar school. En die dag begint natuurlijk met de Nieuwswekker. Hier vind je wat er gisteravond en vannacht is gebeurd en wat er vandaag nog gaat komen.

Het weer

De zon schijnt regelmatig, maar er kan ook een bui vallen. Het wordt zo’n 12 graden.

Dit gebeurde er terwijl je sliep:

– Er komt geen rechtszaak tegen Bilal Wahib. Eerder dit jaar vroeg hij op Instagram een jongen om zijn piemel te laten zien voor geld. De jongen deed dat vervolgens. Volgens het Openbaar Ministerie was wat Bilal Wahib deed wel strafbaar, maar heeft de jongen zelf aangeven dat hij geen behoefte heeft aan een rechtszaak.

– Er wordt weer meer gevlogen in Nederland. In de maanden juni, juli en september reisden 12 miljoen passagiers van of naar een luchthaven in Nederland. Dat zijn er dubbel zo veel als vorig haar. Wel zijn het er nog steeds een stuk minder dan voor corona.

– Veel mensen die gisteravond laat nog even wilden netflixen, werden teleurgesteld. Netflix had namelijk last van een storing. Die begon rond 21:00 uur. Mensen van over de hele wereld hadden er last van. Anderhalf uur later was de storing weer opgelost.

– De wedstrijd tussen Feyenoord en Union Berlin is redelijk rustig verlopen. De Duitse politie was bang voor rellende supporters. Wel zijn er gisteren 83 mensen opgepakt, vooral voor het afsteken van vuurwerk. De meeste arrestanten zijn weer vrijgelaten.

– Feyenoord won de wedstrijd van Union Berlin met 2-1. Ook PSV, AZ en Vitesse moesten gisteravond Europese wedstrijden spelen. PSV speelde 0-0 tegen AS Monaco, AZ versloeg CFR Cluj met 1-0 en Vitesse verloor 3-2 van Tottenham Hotspur.

Dit is vandaag in het nieuws:

– De zusjes Basia (11) en Destiny (9) vertrekken dit weekend naar Engeland voor een WK kickboksen. Allebei wonnen ze goud tijdens het EK en nu willen ze opnieuw laten zien wat ze kunnen. Wij gingen langs bij hun laatste training voor hun vertrek naar Engeland reizen.

– In Rotterdam wordt vandaag het kunstdepot van Museum Boijmans van Beuningen geopend door Koning Willem-Alexander. Daar worden meer dan 150.000 kunstwerken van het museum bewaard. Als eerste depot ter wereld is deze open voor publiek. Ook bijzonder: de buitenkant is helemaal bekleed met spiegels.

En dan nog even dit:

Het gaat iets beter met de reuzenpanda in China. Dat komt vooral door het harde werk van rangers. Wat ze precies doen om de panda te beschermen, zie je in de video hieronder.

Geniet van je vrijdag!

Bron: nos.nl