Nieuwswekker: Luna wint Junior Songfestival + Oranje tegen België

0
58

Goedemorgen! Hopelijk heb je een fijne zondagochtend. Deze Nieuwswekker maakt ‘m nog net iets fijner.

Het weer

De zon gaat schijnen! Op sommige plekken kan nog wel een bui vallen. Het wordt zo’n 16 graden.

Dit heb je misschien gemist:

– Luna heeft het Junior Songfestival gewonnen. Met haar liedje La Festa mag ze nu meedoen aan de Europese finale in Armenië. Ze kreeg van de vakjury, kinderjury en de kijkers thuis 12 punten. Dat is het hoogste wat je kan krijgen!

Hier zie je haar winnende optreden:

– Tussen de Limburgse plaatsen Weert en Haelen is vannacht een trein ontspoord. Dat gebeurde door een aanrijding, waarmee is nog niet duidelijk. Niemand is gewond geraakt.

– De Nederlandse wielrenner Mathieu van der Poel heeft een paar uur in de cel gezeten. Voor het WK wielrennen sliep hij in een hotel in Australië. Daar zou hij twee meisjes hebben aangevallen omdat ze lawaai maakten, terwijl hij wilde slapen. Dinsdag moet hij zich melden bij de rechter.

Vlak voor de start van de WK-wedstrijd reageerde Van der Poel:

Dit is er vandaag in het nieuws:

– De mannen van het Nederlands elftal spelen vanavond tegen België voor de Nations League. De vorige keer dat Oranje tegen de België speelde, wonnen ze 4-1. Nog een keer zo dik winnen, zal lastig worden. Zeker omdat twee van Nederlands beste spelers, Frenkie de Jong en Memphis Depay, geblesseerd zijn.

– In Italië mogen inwoners vandaag naar de stembus. Er zijn namelijk verkiezingen. Volgens politiek-deskundigen is de kans groot dat de partij van politica Giorgia Meloni de meeste stemmen krijgt. Meloni zou dan de eerste vrouwelijke premier van het land worden.

– In Pakistan is er veel schade door grote overstromingen. Ook duizenden schoolgebouwen zijn beschadigd. Op sommige plekken zijn daarom tenten neergezet waar kinderen tijdelijk les kunnen krijgen. Ook de 11-jarige Noor Jahan gaat naar zo’n tent-school. Haar verhaal hoor je vanavond in het Jeugdjournaal.

En dan nog even dit:

Doe jij dit jaar mee aan de Grote Clubactie? Je bent zeker niet de enige! Ook de meisjes en jongens van voetbalvereniging FC Tilburg gaan van deur tot deur om geld in te zamelen voor hun vereniging.

Bron: nos.nl