Nieuwswekker: FunX Awards uitgereikt + Komt er een vuurwerkverbod?

0
122

Goedemorgen, het is weer vrijdag! Net als op alle andere dagen van de week staat er een nieuwswekker voor je klaar. Benieuwd naar het weer van vandaag? Komt ‘ie:

Het weer

Het wordt een grijze dag vandaag. Op sommige plekken kan het even gaan regenen. Koud wordt het niet, zo’n 13 graden.

Dit gebeurde er terwijl je sliep:

РDe FunX Awards zijn uitgereikt. Kevin en Yade Lauren zijn de grote winnaars van de avond. Zij namen allebei vier prijzen mee naar huis. Ze kregen onder meer de prijs voor de beste artiest. D̩fano Holwijn kreeg een prijs voor zijn online programma FC Avondklok.

– Luchtbuks Ria is overleden. Ze was een bekend figuur op de kermis van Tilburg. Zelfs toen ze al 100 jaar was, ging ze nog graag schieten op de kermis. Vorig jaar maakten we deze video over Ria. Ze kreeg toen haar eigen schiettent.

Dit is vandaag in het nieuws:

– Op een basisschool in Schiedam krijgen kinderen vandaag les over vrachtwagens. Want die kunnen gevaarlijk zijn als je ze tegenkomt in het het verkeer. In de wijk van de school zijn op dit moment veel werkzaamheden, waardoor er extra veel vrachtwagens rondrijden. In het Jeugdjournaal hoor je waar je op kan letten.

– Het kabinet besluit vandaag of er wel of geen landelijk vuurwerkverbod komt met Oud en Nieuw. De verwachting is dat vuurwerk van de regering wel mag, maar er zijn sowieso gemeenten die het gaan verbieden.

Wat zou jij ervan vinden als je dit jaar helemaal geen vuurwerk af mag steken?

En dan nog even dit:

De Engelse Alex rijdt drie weken lang rond in de kleinste auto van de wereld. Zijn tocht van ruim 1.400 kilometer verloopt zeker niet zonder problemen.

Bron: nos.nl