Nieuwswekker: Bosbranden in Frankrijk + Schilderij onder bed

0
95

Goedemorgen! Nog steeds lekker van je vakantie aan het genieten? Wij hebben het nieuws weer voor je klaargezet. Met eerst…

Het weer

Het is opnieuw warm zomerweer. Het wordt tussen de 28 en 33 graden en er is bijna geen wind.

Dit heb je misschien gemist:

– In het zuiden van Frankrijk hebben zo’n 10.000 inwoners hun huis moeten verlaten vanwege enorme bosbranden. De brandweer doet er alles aan om de brand te stoppen, maar dat lijkt niet te lukken. De politie gaat bij mensen thuis langs om te vertellen dat ze moeten vertrekken.

– Real Madrid heeft de eerste prijs van het seizoen binnen. De Spaanse voetbalclub versloeg het Duitse Eintracht Frankfurt met 2-0 en won daarmee de Europese Supercup. Dat is een wedstrijd tussen de winnaars van twee belangrijke voetbaltoernooien: de Champions League (gewonnen door Real Madrid) en de Europa League (gewonnen door Eintracht Frankfurt).

– In Brazilië heeft de politie een gestolen schilderij teruggevonden. Dat lag op een nogal opmerkelijke plek, namelijk onder het bed van een van de dieven. Het schilderij is meer dan 50 miljoen euro waard en is van een 82-jarige vrouw.

Dit is er vandaag in het nieuws:

– In de zomer kun je op vakantie, maar je kunt ook naar een zomerschool gaan. Dat is bedoeld om extra dingen te leren voor het nieuwe schooljaar en om allerlei leuke dingen te doen. Op veel plekken in Nederland merken zomerscholen dat het extra druk is met Oekraïense kinderen. Dat is bijvoorbeeld zo in Amsterdam. Vanavond zie je er meer over in de uitzending.

– Het grootste containerschip ter wereld is vandaag te zien in Rotterdam. Het schip heet Ever Alot. Het schip is 400 meter lang en 61 meter breed. Hier zie je een paar animatiebeelden van het schip:

En dan nog even dit:

In Zeewolde lopen deze week duizenden scouts rond. Het grootste waterkamp van Europa is daar en verslaggever Sil ging even kijken.

Bron: nos.nl