Nieuwswekker: Alle kinderen weer naar school + Dijk kapot in Pakistan

0
83

Goedemorgen! De vakantie zit er voor iedereen op. Vanaf vandaag gaan ook alle kinderen in het zuiden van het land weer naar school. Maar eerst hebben we voor je op een rijtje gezet wat er in het nieuws is.

Weer

Het wordt een zomerse warme dag met temperaturen van wel 30 graden. Eerst schijnt overal de zon, maar aan het einde van de middag is er in het zuiden kans op een onweersbui.

Dit heb je misschien gemist:

– In Pakistan is een dijk van een groot meer expres kapotgemaakt. De dijk is doorgestoken om te voorkomen dat er opeens een overstroming zou komen. Dorpen die in de buurt van het meer liggen, zijn nu alsnog overstroomd. De inwoners van twee andere, grotere steden zijn nu wel beschermd tegen het water. In Pakistan zijn al weken grote overstromingen. Het heeft dit jaar veel langer en harder geregend dan normaal.

-Het schilderij De Vaandeldrager maakt een reis door Nederland en is op 12 verschillende plekken te zien. De komende drie weken hangt het schilderij in museum Kunstlinie in Almere en kun je er gratis naar komen kijken. Om het schilderij onder de aandacht te brengen, heeft rapper LEAFS nummer gemaakt. Voor zijn nummer heeft hij zich goed verdiept in het schilderij en wat er allemaal op te zien is.

Wat vind jij: is het leuk om meer te weten te komen over schilderijen?

Dit is vandaag in het nieuws:

– Vanaf vandaag gaan ook kinderen in het zuiden van het land dus weer naar school. Maar niet voor alle kinderen is het mogelijk om naar school te gaan. Kinderen die ziek zijn volgen les vanuit huis. En online les krijgen is sinds corona een stuk makkelijker geworden. Zo ook voor Lynn van 10. Vanavond zie je er meer over!

– Mensen in het Verenigd Koninkrijk kiezen vandaag een nieuwe premier. De vorige premier, Boris Johnson, stapte op nadat hij veel kritiek kreeg. Zijn partijgenoten hadden geen vertrouwen meer in hem. Ook werd Johnson beschuldigd van feestjes vieren tijdens de lockdown.

We maakten daar eerder deze video over:

En dan nog even dit:

Nandi van 12 mocht in een uitverkocht stadion tijdens een bijzonder concert drummen met een wereldberoemde band: de Foo Fighters. Ze leerde de band kennen toen ze viral ging met een video waarin ze een nummer van de band drumde.

Bron: nos.nl