Nieuwswekker: Aardbeving in Groningen + Boek over Amalia

0
425

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rijtje gezet en vertellen je wat er vandaag gaat gebeuren. We beginnen zoals altijd met het weer.

Het weer

Het wordt een bewolkte dag, maar gelukkig blijft het op de meeste plekken droog. Er staat weinig wind en het wordt ongeveer 7 of 8 graden.

Dit gebeurde er terwijl je sliep:

– In Groningen was een aardbeving. Het gebeurde midden in de nacht in de buurt van de plaats Garrelsweer. Of er schade is, is nog niet bekend. De aardbeving was behoorlijk krachtig. Veel mensen in het gebied zijn wakker geschrokken.

– In Rotterdam was een grote brand. De brand brak waarschijnlijk uit na een explosie. Vijf huizen moesten ontruimd worden. Twee bewoners hadden te veel rook ingeademd en moesten worden nagekeken door ambulancepersoneel. Ze hoefden gelukkig niet naar het ziekenhuis.

– Een beroemd strand in Thailand gaat op 1 januari weer open. Het strand Maya Bay was een paar jaar dicht voor toeristen omdat het er druk en vies was. Zo lag er bijvoorbeeld veel afval. Volgens een Thaise minister gaat het nu weer goed met de natuur en kan het dus weer open. Wel gelden er strenge regels. Zo mogen niet te veel boten tegelijk aanleggen.

Dit is vandaag in het nieuws:

– Het Nederlands mannenelftal speelt vanavond een belangrijke voetbalwedstrijd tegen Noorwegen. Als Oranje wint of gelijkspeelt, zijn ze gekwalificeerd voor het WK voetbal in 2022. Gisteren trainde het Nederlands elftal. Bondscoach Louis van Gaal zat toen in een golfkarretje omdat hij geblesseerd is geraakt.

– Hoe is om prinses te zijn, hoe deed Amalia het op school en wanneer had ze voor het eerst door dat ze een ander leven heeft dan andere kinderen? Dat staat allemaal in een nieuw boek over haar leven. Het boek ligt vanaf vandaag in de winkel.

En dan nog even dit:

De finalisten voor de Jeugdjournaal Wedstrijd zijn bekend! We kregen meer dan 300 filmpjes en die waren bijna allemaal fantastisch. Dit zijn de 15 finalisten.

Bron: nos.nl