Nieuwswekker: 7 miljoen kijkers BOOS + Overleg over quarantaine

0
149

Goeiemorgen! Het is bijna weekend, maar eerst kan je nog lekker deze nieuwswekker lezen. We beginnen weer met het weer.

Weer

Het is vandaag op de meeste plekken bewolkt, maar af en toe schijnt ze zon. Het wordt wel iets warmer dan gisteren, met zo’n 6 of 7 graden.

Dit heb je misschien gemist:

– Ajax en PSV zijn door naar de kwartfinales van de KNVB-beker. Ajax won in de achte finales dik van Excelsior Maassluis, met 9-0. Vier van die goals werden gemaakt door aanvaller Danilo Pereira da Silva. PSV won de achtste finale met 2-1 van Telstar.

– 7 miljoen mensen hebben gekeken naar de aflevering van BOOS over The Voice. Online hebben wordt er veel over gepraat en veel mensen zijn geschrokken van de verhalen. Gisteren maakten we deze video over de aflevering.

– Het land Turkije heet in het Engels ‘Turkey’. Maar de premier van het land wil dat veranderen. Turkey betekent namelijk ook ‘kalkoen’ in het Engels. De premier wil dat iedereen het land voortaan ‘Türkiye’ noemt.

Daar hebben we een vraag over! Ben jij blij met je naam? Of zou je ‘m willen veranderen? Laat het weten in de reacties.

Dit is er vandaag in het nieuws:

– Nederlandse artiesten verdienen sinds corona veel minder geld. Dat komt vooral doordat veel optredens in het buitenland niet door gingen. Terwijl artiesten juist daar veel geld mee verdienen. Nederlandse dj’s horen bij de populairste van de wereld, maar konden nauwelijks grote shows geven.

– Het Outbreak Management Team (OMT) komt vandaag bij elkaar om te praten over de corona-regels. Ze gaan het onder andere hebben over de quarantaine-regels die gelden in het onderwijs. Veel scholen vinden die te streng. Daar maakten we eerder deze video over:

En dan nog even dit:

Het is een opvallend gezicht in het Brabantse Raamsdonksveer: Pablo de roze kaketoe en zijn baasje Jeroen. Het duo wandelt elke dag een rondje door het dorp. Pablo kan namelijk niet vliegen. In de video zie je hoe het duo door het dorp waggelt en wat Pablo zijn geheime talent is.

Bron: nos.nl