Nieuwswekker: 1 miljoen kinderen gevlucht + Messi uitgeschakeld

0
66

Goedemorgen! Goed dat je weer klaar zit voor een verse Nieuwswekker. We vertellen je het laatste nieuws en wat er vandaag gaat gebeuren.

Het weer

Na dagen zon komt er alweer een zonnige dag bij. Het wordt op veel plaatsen 14 of 15 graden en in Zuid-Nederland kan het zelfs rond de 16 graden worden.

Dit heb je misschien gemist:

– De club van topspelers Messi, Mbappé en Neymar is uitgeschakeld in de Champions League. Paris Saint-Germain verloor met 3-1 van Real Madrid dankzij drie doelpunten van Karim Benzema.

– Meer dan 1 miljoen kinderen zijn Oekraïne ontvlucht sinds het begin van de oorlog. Dat zegt Unicef. Er zijn ook kinderen omgekomen door Russische aanvallen. Premier Rutte vertelde eerder al dat je snel Oekraïense kinderen op Nederlandse scholen gaat zien. Veel scholen bereiden zich daar al op voor.

We hebben daar ook een stelling over:

Dit is vandaag in het nieuws:

– Nu de meeste corona-regels weg zijn, ontvangen middelbare scholen veel achtstegroepers en hun ouders. Ze zijn weer welkom bij open dagen. Wij kijken vandaag op een school in Emmen hoe dat gaat.

– PSV, Feyenoord, Vitesse en AZ komen vanavond in actie in Europa. Ze spelen in de achtste finales van de Conference League. Vitesse speelt tegen de grote Italiaanse club AS Roma.

– Na een paar dagen zonder oranje-actie op de Paralympische Spelen, gaat het op dit moment weer helemaal los. Nederlanders komen in actie bij het para-alpineskiën en de reuzenslalom. Jeroen Kampschreur is een van de Nederlanders die kans maakt op een medaille.

En dan nog even dit:

Dylan Haegens is op zoek naar een mini-versie van zichzelf en wij gingen kijken hoe hij dat doet:

Bron: nos.nl