Home Onderwijs Nederlandse drugsverdachten Sziget nog maand vast in Hongarije

Nederlandse drugsverdachten Sziget nog maand vast in Hongarije

De twee Nederlanders die in Hongarije zijn opgepakt op verdenking van drugshandel blijven nog een maand in voorarrest. Dat meldt de Hongaarse advocaat Gergö Simon, die atleet Roelf B. bijstaat.

Simon schrijft dat zijn cliënt het naar omstandigheden goed maakt. Omdat B. niet eerder met justitie in aanraking is geweest, is het voor hem wel zwaar om in de cel te zitten. “Niettemin zie ik dat hij zijn best doet om sterk en positief te blijven.”

In het belang van het onderzoek wil de advocaat niet inhoudelijk op de zaak ingaan.

Geprinte prijslijsten drugs

Roelf B. en zijn schoolvriend Gert-Jan N. werden vorige week opgepakt op het festival Sziget dat tot gisteren werd gehouden in Boedapest. In hun tent werd een grote hoeveelheid xtc-pillen, voorgedraaide joints en marihuana gevonden, evenals geprinte prijslijsten voor de drugs. Later vond de politie in hun auto nog eens 17 kilo verdovende middelen met een geschatte straatwaarde van 300.000 euro.

Volgens de Hongaarse openbaar aanklager kunnen de twee maximaal levenslang krijgen voor de smokkel, het bezit en verhandelen van een dergelijke hoeveelheid drugs.

Bron: nos.nl

Must Read

Wekdienst 20/1: Depressiegala gaat door en uitspraak Cornelius Haga Lyceum

Goedemorgen! Het Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum hoort of het schoolbestuur vorig jaar terecht moest opstappen en het Depressiegala gaat gewoon door, ondanks de ophef...

Johnny de Mol over profvoetballen, zijn bekende familie en werken bij de televisie

Lucas ging met jullie vragen langs bij Johnny de Mol. Want hoe was hij toen hij nog op school zat? Hoe vindt hij het...

Strabrechtse Heide laat Australië zien: natuur kán herstellen na branden

In Australië woeden al maandenlang verwoestende bosbranden. Miljoenen hectare gingen verloren, zeker 28 mensen overleden en volgens het WNF zullen er ruim een miljard...