Home Geen categorie Met deze tips krijgen je kinderen voldoende beweging!

Met deze tips krijgen je kinderen voldoende beweging!

Kinderen zijn steeds vaker helemaal verslaafd aan de schermen in huis. Een smartphone, tablet of de televisie bieden volop entertainment. Ze krijgen zo helaas geen beweging. Het is jammer omdat het wel belangrijk is. Voldoende beweging voorkomt obesitas en is gewoon veel gezonder. Hoe krijg je de kinderen echter in beweging? Laten we een paar tips delen.

 

Gezond en goed!

 

Het is voor de gezondheid van het kind en de ontwikkeling van cognitieve vaardigheden en sociale vaardigheden van het kind. Kinderen houden van klauteren, klimmen, rennen en ontdekken. Cijfers laten zien dat de kinderen van vier tot elf veel te weinig bewegen. Het is goed om de kinderen te stimuleren om meer te sporten.

 

Hoeveel moet een kind bewegen?

 

Voor kinderen van vier tot achttien jaar is het goed om iedere dag een uur aan sport te doen. Langer dan een uur sporten geeft geen extra voordelen voor het kind. Drie keer per week spierversterkende activiteiten doen is goed.

 

Hoe stimuleer je kinderen te bewegen?

 

Het is goed om afspraken te maken over het bewegen. Kijk wat goed is voor het kind en past in het gezin. Spreek ook af hoeveel tv gekeken mag worden of men op de computer mag spelen. Formuleer het op een positieve manier. Door het goed af te spreken is er duidelijkheid. Laat de kinderen eerst een uur buiten spelen om dan televisie te kijken. Na het eten een wandeling maken kan ook.

 

De tuin in!

 

Het is goed om de kinderen de tuin te laten ontdekken. Het is mooi om ze er te laten spelen. Zorg voor hutten, speelgoed en ballen waarmee ze zichzelf kunnen vermaken. Door de tuin aantrekkelijk in te richten voor de kinderen is het mogelijk om ze lekker buiten te laten spelen. Als er een veldje in de buurt is kunnen ze er heerlijk gaan voetballen. In het bos spelen is ook leuk.

 

Geef het juiste voorbeeld

 

Door het juiste voorbeeld te geven zullen de kinderen sneller gaan sporten en buiten spelen. Als ouder ben je het rolmodel van je kind. Door het goed gedrag te tonen zullen ze dit kopiëren. Ga wat vaker op de fiets naar school in plaats van met de auto. Laat de kinderen ook meefietsen. Het zorgt al voor een gezonde dosis beweging.

Lekker op de trampoline

 

Een Berg trampoline is ook een manier voor de kinderen om meer te bewegen. Ze vinden het heerlijk om te springen op de trampoline. Het is een goede mix tussen genieten, spelen en bewegen. Natuurlijk is het mooi om ook verschillende speeltoestellen te hebben waar de kinderen mee in de weer kunnen.

 

Een skelter

 

Het is handig om de kinderen nieuw speelgoed te geven om buiten te gaan spelen. Een skelter is hiervan een uitstekend voorbeeld. De kinderen zullen samen rondjes rijden over de stoep om zo uitgeput weer thuis te komen. Het maakt bijna niet uit wat voor weer het is! Wanneer het droog is kunnen de kinderen zich volop vermaken met een skelter.

Must Read

Universiteiten treden op tegen ‘shitstorm aan haat’ richting wetenschappers

De Vereniging van Universiteiten (VSNU) gaat een plan opstellen om geïntimideerde- en bedreigde wetenschappers beter te ondersteunen. Hoogleraren en universitair docenten hebben te kampen...

Nederlandse Katholieke Kerk scoort slecht in Europese ‘regenboogindex’

De positie van homo's en transgenders is in de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland slechter dan in kerken in veel andere Europese landen. Dat blijkt...

Patenten op vaccins vrijgeven? ‘Huidige vaccinatie-apartheid is een morele fout’

Er zijn te weinig coronavaccins om de hele wereld snel in te enten. De Verenigde Staten willen daarom van het patent op coronavaccins af....

Studenten eisen vertrek directeur en hoofddocent mode-instituut Amfi

Studenten van de Amsterdamse mode-opleiding Amfi en studentenvakbond ASVA willen dat de directeur en de hoofddocent van het mode-instituut vertrekken. Volgens de twee partijen...

Slachtoffers op vrijwel lege Dam herdacht, in heel Nederland twee minuten stilte

In heel Nederland zijn de slachtoffers herdacht die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog zijn gevallen bij oorlogen en vredesmissies, in het koninkrijk...