Home Geen categorie Met deze tips krijgen je kinderen voldoende beweging!

Met deze tips krijgen je kinderen voldoende beweging!

Kinderen zijn steeds vaker helemaal verslaafd aan de schermen in huis. Een smartphone, tablet of de televisie bieden volop entertainment. Ze krijgen zo helaas geen beweging. Het is jammer omdat het wel belangrijk is. Voldoende beweging voorkomt obesitas en is gewoon veel gezonder. Hoe krijg je de kinderen echter in beweging? Laten we een paar tips delen.

 

Gezond en goed!

 

Het is voor de gezondheid van het kind en de ontwikkeling van cognitieve vaardigheden en sociale vaardigheden van het kind. Kinderen houden van klauteren, klimmen, rennen en ontdekken. Cijfers laten zien dat de kinderen van vier tot elf veel te weinig bewegen. Het is goed om de kinderen te stimuleren om meer te sporten.

 

Hoeveel moet een kind bewegen?

 

Voor kinderen van vier tot achttien jaar is het goed om iedere dag een uur aan sport te doen. Langer dan een uur sporten geeft geen extra voordelen voor het kind. Drie keer per week spierversterkende activiteiten doen is goed.

 

Hoe stimuleer je kinderen te bewegen?

 

Het is goed om afspraken te maken over het bewegen. Kijk wat goed is voor het kind en past in het gezin. Spreek ook af hoeveel tv gekeken mag worden of men op de computer mag spelen. Formuleer het op een positieve manier. Door het goed af te spreken is er duidelijkheid. Laat de kinderen eerst een uur buiten spelen om dan televisie te kijken. Na het eten een wandeling maken kan ook.

 

De tuin in!

 

Het is goed om de kinderen de tuin te laten ontdekken. Het is mooi om ze er te laten spelen. Zorg voor hutten, speelgoed en ballen waarmee ze zichzelf kunnen vermaken. Door de tuin aantrekkelijk in te richten voor de kinderen is het mogelijk om ze lekker buiten te laten spelen. Als er een veldje in de buurt is kunnen ze er heerlijk gaan voetballen. In het bos spelen is ook leuk.

 

Geef het juiste voorbeeld

 

Door het juiste voorbeeld te geven zullen de kinderen sneller gaan sporten en buiten spelen. Als ouder ben je het rolmodel van je kind. Door het goed gedrag te tonen zullen ze dit kopiëren. Ga wat vaker op de fiets naar school in plaats van met de auto. Laat de kinderen ook meefietsen. Het zorgt al voor een gezonde dosis beweging.

Lekker op de trampoline

 

Een Berg trampoline is ook een manier voor de kinderen om meer te bewegen. Ze vinden het heerlijk om te springen op de trampoline. Het is een goede mix tussen genieten, spelen en bewegen. Natuurlijk is het mooi om ook verschillende speeltoestellen te hebben waar de kinderen mee in de weer kunnen.

 

Een skelter

 

Het is handig om de kinderen nieuw speelgoed te geven om buiten te gaan spelen. Een skelter is hiervan een uitstekend voorbeeld. De kinderen zullen samen rondjes rijden over de stoep om zo uitgeput weer thuis te komen. Het maakt bijna niet uit wat voor weer het is! Wanneer het droog is kunnen de kinderen zich volop vermaken met een skelter.

Must Read

Nieuw boek over Amalia met foto’s van haar privéleven

In december wordt prinses Amalia 18 jaar en daarom komt er een speciaal boek uit over haar leven. Het boek krijgt de titel Amalia....

Ochtendjournaal van maandag 27 september

Bekijk hier het Jeugdjournaal in de ochtend met nieuws over een groot concert voor het goede doel, schelden met het woord homo en kinderen...

In meerdere plaatsen protest tegen coronamaatregelen

In meerdere steden in het land gingen mensen vandaag de straat op om te protesteren tegen onder meer de coronamaatregelen, zoals de invoering van...

Uitgewoond: jonge woningzoekers live in gesprek met spelers op de woonmarkt

Een jong stel dat wil samenwonen, maar er telkens niet tussenkomt bij de woningbouw. Of: een leraar die met zijn vaste salaris nog geen...

De 9 ontdekkingen van de week

Het is zaterdag! Elke week zetten wij de leukste, grappigste en interessantste ontdekkingen van de afgelopen week voor je op een rij. Met deze...