Home Onderwijs James ruimt 11 dagen afval op in 11 steden

James ruimt 11 dagen afval op in 11 steden

James van 13 ruimt deze zomervakantie heel veel op. En dan gaat het niet over zijn eigen slaapkamer. Met zijn zelfgemaakte kar wandelt hij in 11 dagen door 11 steden om afval op te ruimen.

Op zaterdag 10 augustus ging hij van start in zijn woonplaats Haarlem en op 20 augustus eindigt hij in het Vondelpark in Amsterdam. Iedere dag lopen er andere mensen met hem mee. Zo liepen zijn basisschool-juffen al mee en krijgt hij hulp van zijn vader en opa.

Onderweg komt James van alles tegen. Onder andere twee paar schoenen en een werkend horloge, maar hij ziet vooral veel troep.

James kwam op het idee door de Elfstedentocht van Maarten van der Weijden. Met zijn actie haalt hij ook geld op voor de Ocean Clean Up. Dat is een actie om de plastic soep in de oceaan om te ruimen.

Bron: nos.nl

Must Read

Wekdienst 20/1: Depressiegala gaat door en uitspraak Cornelius Haga Lyceum

Goedemorgen! Het Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum hoort of het schoolbestuur vorig jaar terecht moest opstappen en het Depressiegala gaat gewoon door, ondanks de ophef...

Johnny de Mol over profvoetballen, zijn bekende familie en werken bij de televisie

Lucas ging met jullie vragen langs bij Johnny de Mol. Want hoe was hij toen hij nog op school zat? Hoe vindt hij het...

Strabrechtse Heide laat Australië zien: natuur kán herstellen na branden

In Australië woeden al maandenlang verwoestende bosbranden. Miljoenen hectare gingen verloren, zeker 28 mensen overleden en volgens het WNF zullen er ruim een miljard...