Home Onderwijs IJsland is het best voor kinderen, Nederland op plek 6

IJsland is het best voor kinderen, Nederland op plek 6

IJsland is het land dat zich het beste houdt aan de rechten van kinderen. Dat zegt de organisatie KidsRights. Nederland staat op de zesde plek. Dat is heel hoog, als je je bedenkt dat er 181 landen op de lijst staan.

De makers van de lijst kijken onder andere naar de gezondheid, het onderwijs en naar de hulp aan kinderen die met problemen zitten.

IJsland staat op 1 omdat het onderwijs heel goed is, er weinig wordt gepest en om ze het belangrijk vinden dat kinderen hun stem laten horen. Ook andere Scandinavische landen scoren hoog.

Veel Afrikaanse landen scoren erg laag op de lijst. Zo gaan nog lang niet alle kinderen daar naar school. Ook krijgen veel kinderen geen schoon drinkwater en is de hygiëne slecht, waardoor ze een grotere kans hebben om ziek te worden.

Bron: nos.nl

Must Read

‘Schadeberekening Srebrenica heel complex en het gaat om veel mensen’

De staat is voor 10 procent verantwoordelijk voor de dood van 350 mannen in Srebrenica, oordeelt de hoogste rechter van Nederland. Daarmee komt voorlopig...

Hoe is het met model Summer?

Deze vakantie gaan we terug naar kinderen die dit jaar in het nieuws waren. Vandaag zijn we bij Summer van 10. Ze is model...