Hoe zorg je ervoor dat je kinderen goede resultaten halen op school?

0
589

Elke ouder wilt natuurlijk dat zijn of haar kind goed weet te presteren op school. Niet voor elk kind is dit even gemakkelijk. Het ene kind weet makkelijker motivatie te vinden dan de ander. Vaak komt het voor dat kinderen niet leren voor een toets en een 6je halen, prima denken ze en ouders vaak ook. Toch is het erg zonde, dat je zonder te leren een 6 haalt betekend vaak dat als je er tijd in stopt om te leren dat je makkelijk een 8 kan halen en een hoger niveau aan kan.

 

Wat doen schoolprestaties met kinderen?

Schoolprestaties bepalen ook voor een groot deel wat er in de toekomst gebeurt (hier zijn natuurlijk getalenteerde uitzonderingen), denk aan de vervolg opleiding maar ook aan een baan later. Schoolprestaties doet mentaal heel veel met kinderen. Optimaal presteren wordt geëist, grote stress door de hoeveelheden huiswerk en toetsen, maar er wordt geen of amper rekening gehouden met de privé situaties van kinderen. Problemen thuis zorgen er vaak voor dat kinderen zich ongelukkig voelen en met moeite maar met school bezig kunnen zijn. Het gevolg hiervan is kinderen die tussen 12 en 18 jaar al overspannen raken. Steeds vaker komt het voor dat kinderen tegen een burn-out aanlopen. Dan sta je zo een jaar stil in je ontwikkeling.

 

Hoe zorg je dat resultaten optimaal zijn?

Om te zorgen dat de schoolresultaten van kinderen zo optimaal mogelijk zijn, zijn er een aantal mogelijkheden die kinderen goed kunnen stimuleren. Zorg er onder andere voor dat je kind genoeg eet en voldoende vitaminen binnen krijgt. Door goed te eten en genoeg vitaminen van davitamon binnen te krijgen kan je je beter concentreren en dus goed in de les aanwezig zijn. Ook is het aan te raden met leraren, de mentor of afdelingsmanager in gesprek te gaan en de situatie uit te leggen over de problemen thuis of dat er veel te veel huiswerk wordt gepland, vaak is hier begrip voor en kan er wat voor worden gedaan.