Het veranderen van slechte slaapgewoonten kan een immens verschil maken in de kwaliteit van de slaap

0
663

Veel mensen hebben moeite om van tijd tot tijd in slaap te komen. Het kan komen door kleine dingen zoals voedsel dat vóór het slapengaan wordt gegeten of door ernstigere medische aandoeningen. Het is normaal dat je af en toe niet genoeg slaapt. Eenvoudige wijzigingen kunnen vaak het probleem verhelpen en je binnen een paar dagen weer op het goede spoor brengen. Wanneer je niet altijd voldoende slaapt en veranderingen in jouw dieet, slaapgewoonten en jouw levensstijl niet helpen, kun je last hebben van een slaapstoornis. Als je slecht slaapt, kan het zijn dat je last hebt van slaapapneu.

 

 

Voordat je naar de dokter gaat, zijn er veel dingen die je kunt doen om het probleem te evalueren en het slaaptekort op te lossen. Kijk eerst eens naar je normale dagelijkse gewoonten. Slechte slaapgewoonten kunnen van invloed zijn op de hoeveelheid slaap, die je elke nacht krijgt. Dit zijn dingen zoals elke avond op dezelfde tijd naar bed gaan, stimulerende middelen vermijden en voldoende beweging krijgen. Probeer alle stimulerende middelen die je tussen de middag en in de avond gebruikt, te elimineren. E ook je oefeningen in de vroege namiddag. Dit kan naar de sportschool gaan of zoiets simpels als een korte wandeling maken. Ten tweede, maak een comfortabele slaapomgeving. Wanneer jouw slaapkamer een oncomfortabele temperatuur heeft, slecht beddengoed heeft of storende geluiden, kan dit voorkomen dat je in slaap valt. Slechte slaapgewoonten zijn één van de grootste oorzaken van slaapstoornissen en het veranderen van hen is één van de gemakkelijkste dingen, die je kunt proberen.

 

Andere dingen die jouw slaap kunnen beïnvloeden zijn medische aandoeningen zoals artritis, brandend maagzuur en hoofdpijn. Doe je best om deze problemen voor het naar bed gaan te verlichten, zodat de pijn en irritatie minimaal is. Depressie, angst en andere mentale omstandigheden kunnen het moeilijk maken om in slaap te vallen en in slaap te blijven. Slapeloosheid kan ook een bijwerking van sommige medicijnen zijn. Je moet mogelijk je arts raadplegen over andere alternatieven of manieren om de effecten hiervan te minimaliseren.

 

Wanneer er een probleem met slapen bestaat, kan een slaapkliniek helpen bij het diagnosticeren van wat je ervaart. Een slaapkliniek is een gecontroleerde omgeving waar je tijdens de slaap op specifieke symptomen kunt worden geobserveerd. Wanneer het testen is voltooid, evalueert een specialist de resultaten en wordt er een diagnose en behandeling geboden. Soms werkt het veranderen van slechte slaapgewoonten niet. Raadpleeg je arts als niets het probleem lijkt te verhelpen, zodat je andere methoden kunt proberen om de slaap te herstellen.