Heb je een huilbaby? Dit kan uitkomst bieden

0
69

Wanneer je nog maar net ouder bent geworden en jouw baby veel huilt, kan het voelen alsof de hele wereld instort. Gelukkig is dat niet het geval. Het is belangrijk om op zoek te gaan naar een manier om de baby weer rustig te krijgen. Zie jij de juiste oplossing niet meer voor jou? Dan is het goed dat jij verder blijft lezen voor een aantal tips. 

 

Zorg voor ritme 

Sommige baby’s hebben moeite met alle nieuwe indrukken. Dat is best wel logisch, want elke dag kan een baby zoveel nieuwe dingen meemaken. Om die reden is het belangrijk dat jij een goed ritme gaat creëren.  Het gaat niet eens per se om de tijdstippen waarop er dingen gebeuren, maar juist om de volgorde van de taken. 

Als voorbeeld kan je ervoor kiezen om in de ochtend de luier te verschonen, dan de baby te voeden en dan aan te kleden. Probeer deze volgorde altijd aan te houden om rust te creëren voor jouw baby. Een ritme kan het huilen verminderen, omdat de baby beter weet wat er gaat gebeuren. 

 

Huur een oppas in

Gebeurt het huilen vooral in de nacht en krijg jij daardoor bijna geen slaap? Dat is hartstikke vervelend, omdat je natuurlijk een goede nachtrust moet hebben. Als het echt zo heftig is, kan je ervoor kiezen om een nacht nanny in te huren. Het is daarbij wel van belang dat de oppas ergens kan slapen tijdens het oppassen. Wellicht heb je nog een kamer over die de oppas ’s nachts kan gebruiken. 

Je kan een oppas vinden via het internet door online ‘oppas gezocht’ te zoeken. Een oppas kan natuurlijk ook overdag worden ingeschakeld om te helpen met de baby. Op het internet zijn er tegenwoordig oppas services opgezet die ervoor zorgen dat jij een oppas krijgt die bij jouw gezin past. Zo hoef jij zelf niet nog verder te gaan onderzoeken of de oppas betrouwbaar is. 

 

Creëer een rustige omgeving

Het werd al aan het begin gezegd, maar een baby krijgt te maken met veel nieuwe indrukken. Het is om die reden van belang dat de baby in een rustige omgeving leeft. Het is niet verstandig om de televisie de hele dag op een hard volume aan te laten staan. Dit zorgt voor veel nieuwe prikkels die de baby nog niet zo goed kan verwerken. 

Als jij alle prikkels in het huis gaat beperken, zal je vanzelf merken dat de baby rustiger wordt. Op het moment dat de baby rustig is, zal de baby ook meteen minder gaan huilen. Houd dus echt goed rekening met jouw lieve baby, want jij wil natuurlijk het allerbeste voor de baby.