Glennis Grace voor de rechter, verdacht van geweld en mishandeling in supermarkt

0
50

Onder grote belangstelling van de pers is de rechtszaak tegen Glennis Grace begonnen. De 44-jarige zangeres staat terecht voor haar aandeel in de mishandeling van drie Jumbo-medewerkers. Het Openbaar Ministerie verdenkt haar van openlijke geweldpleging, mishandeling met voorbedachten rade en een doodsbedreiging.

De supermarktruzie speelde zich op zaterdagavond 12 februari af in een Jumbo-vestiging in het centrum van Amsterdam. De zoon van Glennis Grace rookte in de winkel een e-sigaret, werd daarop aangesproken door personeel en de winkel uit gezet.

‘Beter moeten nadenken’

Grace, die in het echt Glenda Batta heet, zou daarna samen met haar ex, haar zoon en enkele anderen op gewelddadige wijze verhaal zijn gaan halen bij het filiaal. De zangeres werd gearresteerd en moest een paar dagen in de cel blijven. “Ik had beter moeten weten en ik heb enorm veel spijt van mijn gedrag”, zei Grace daarover in april in een video op Instagram.

Tegen de winkelmedewerker zou ze volgens het Openbaar Ministerie hebben gezegd: “Motherfucker, ik snijd je de keel door als je het de volgende keer weer doet.”

Ontkenning

De zangeres ontkent dat ze iemand heeft bedreigd in de winkel. Het geweld en de mishandeling bestond volgens de officier van justitie uit het vastpakken en achternarennen van de Jumbo-medewerkers. Ook zou ze een medewerker tegen het hoofd hebben geslagen en een knietje of trap hebben gegeven.

De ex-vriend van de zangeres wordt ook verdacht van mishandeling en bedreiging. Zo is hij volgens de officier van justitie op een supermarktmedewerker gaan zitten terwijl hij riep: “Als je nog een keer met je tengels aan een jongen van 15 zit, dan pak ik mijn mes en steek ik een oog uit je kop en sla al je tanden uit je bek, pannenkoek”.

Tijdens de rechtszaak werden bewakingsbeelden getoond van de bewuste avond. De advocaten van Grace benadrukken dat er ook goed op te zien is dat de zangeres probeert de ruziënde partijen uit elkaar te trekken. Morgen komen de zoon van Grace en een vriend van hem voor de rechter.

Bron: nos.nl