Glennis Grace nog steeds vast na supermarktruzie

0
122

Glennis Grace heeft twee nachten doorgebracht op een politiebureau in Amsterdam, waar ze momenteel nog altijd vastzit. De 43-jarige zangeres werd zaterdag aangehouden op verdenking van onder meer mishandeling van supermarktpersoneel. Ook haar 15-jarige zoon en een derde persoon zitten om die reden vast.

De politie heeft formeel niet bevestigd dat het om Glennis Grace gaat. Haar advocaat Kerem Canatan deed dat gisteren wel. Tegen persbureau ANP zei hij dat de zangeres een supermarktmedewerker heeft geduwd, maar dat ze zich niet herkent in de beschuldigingen dat ze heeft geschopt en geslagen.

Canatan was vandaag niet bereikbaar voor een reactie aan de NOS.

Mishandeling en bedreiging

De ‘supermarktruzie’ waarbij Glennis Grace betrokken zou zijn, ontstond zaterdagavond in een vestiging van de Jumbo aan de Westerstraat in Amsterdam. De politie laat weten dat er incident tussen een klant en een personeelslid aan voorafging, waarbij de klant de Jumbo-medewerker zou hebben mishandeld en bedreigd.

De identiteit van de klant kan de politie niet bevestigen, maar meerdere media melden dat het gaat om de zoon van Glennis Grace. Hij had in de winkel een elektronische sigaret opgestoken, zegt haar advocaat Canatan tegen RTL Boulevard. Daarop werd hij aangesproken door het personeel.

‘Uitgelachen’

De jongen zou zijn thuisgekomen met verwondingen aan zijn gezicht en handen. Naar eigen zeggen was hij mishandeld door winkelmedewerkers, aldus haar advocaat bij RTL Boulevard. Daarom wilde Glennis Grace verhaal halen, maar “zij werd daarbij uitgelachen, waarna zij een medewerker zou hebben geduwd”.

Volgens de advocaat heeft de zangeres geprobeerd mensen tegen te houden bij een vechtpartij die gelijktijdig of aansluitend plaatsvond in de supermarkt, maar heeft ze zelf geen geweld gebruikt.

Overval-alarm

Een woordvoerder van de Amsterdamse politie zegt dat “de klant van het eerste incident” later inderdaad is teruggegaan naar de Jumbo, samen met een groep mensen. Bij de politie kwamen vervolgens meldingen binnen over vernielingen in de supermarkt. Het personeel drukte in alle hectiek op het overval-alarm.

Ook zou de groep verschillende supermarktmedewerkers hebben aangevallen en mishandeld. “Er werden gewonde supermarktmedewerkers aangetroffen”, zegt de woordvoerder.

Wat zich precies heeft afgespeeld in de Jumbo wordt nu onderzocht op basis van verklaringen van getuigen, slachtoffers en de drie verdachten. Ook worden camerabeelden bekeken.

Bron: nos.nl