Gezonde en snelle maaltijden voor het hele gezin

0
556

Veel gezinnen hebben er mee te kampen: het drukke gezinsleven. Hobby’s, werk, sport, muziek: door al deze verplichtingen is het vaak rennen en vliegen in huis. En dat gaat nog wel eens ten koste van de avondmaaltijd. Gezamenlijk met het hele gezin eten lijkt steeds lastiger te worden. En dat is hartstikke zonde. Want juist de avondmaaltijd is een moment om met elkaar de dag te delen. Gelukkig is hier een oplossing voor: de gezonde kant-en-klaar maaltijd.

 

Boodschappen doen en koken kost veel tijd
Wat veel tijd vergt is het doen van boodschappen en koken. Hoe handig zou het zijn als je bijvoorbeeld 2 of 3 keer per week een kant-en-klaar maaltijd voor het hele gezin kunt opwarmen? Je hoeft je dan niet uit te sloven in de keuken, en je hoeft ook niet naar de supermarkt om boodschappen te doen. Nu hebben veel mensen een ongezond idee bij kant-en-klaar. Het zou veel zout en andere ongezonde voedingsstoffen bevatten. Lees ook de blog van voedingscentrum: Zijn kant-en-klaarmaaltijden gezond of ongezond?

Kant-en-klaar maaltijden steeds gezonder

Tegenwoordig zijn kant-en-klaar maaltijden een stuk gezonder dan een paar jaar geleden. Dit geldt vooral voor koelverse maaltijden. Deze aanbieders bereiden de maaltijden met dagverse ingrediënten, vaak rechtstreeks van het land. Daarnaast bevatten de gerechten weinig tot geen extra toegevoegde conserveringsmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen. Ook zijn de gerechten tegenwoordig zout- en vetarm.

Welke maaltijdservices voor gezinnen zijn er?

In Nederland zijn er flink wat leveranciers van koelverse maaltijden. Uitgekookt, Food Connect en Maaltijdservice.nl zijn de meest populaire. Zij bedienen vooral senioren die het lastig vinden om te koken. Maar ook jonge gezinnen maken steeds meer gebruik van deze gezonde en koelverse maaltijden. Het is lekker, gemakkelijk op te warmen en het is gezond. Zo bevatten de maaltijden altijd minimaal 200 gram groenten.

 

  • Keuze uit tientallen maaltijden
  • Gratis bezorging (1 of 2 keer per week)
  • Supersnel en makkelijk opwarmen
  • Smaakvol en weinig ongezonde toevoegingen
  • Met het hele gezin aan tafel!