Explosie bij woning Rotterdam, verdachten aangehouden in Amsterdam

0
237

In de Rotterdamse wijk Nieuwe Westen is een explosie geweest bij een woning die afgelopen donderdag nog werd beschoten. Het pand aan de Jagthuisstraat is beschadigd geraakt. Ook ruiten van woningen in de omgeving zijn beschadigd. Er zijn geen gewonden gevallen.

Getuigen zagen na de explosie, die rond 02.30 uur plaatsvond, een auto wegrijden. De politie traceerde de auto in Amsterdam. De twee inzittenden zijn daar aangehouden. Of zij bij de explosie betrokken waren, wordt onderzocht.

Deze buurtbewoner hoorde rond 2 uur een harde knal:

Specialisten van de politie en brandweer zijn ter plaatse om onderzoek te doen. De politie heeft de omgeving afgezet. Er zijn veel hulpverleners op de been.

Buurtbewoners geschokt

Vanochtend lag er in de straat nog een stuk stroomdraad, vertelde verslaggever Roel Pauw in het NOS Radio 1 Journaal. Ook ligt overal rotzooi en zijn er auto’s beschadigd. Twee ruiten van een basisschool tegenover de woning zijn gesneuveld.

“Alweer bij dat huis daar?”, zegt een buurtbewoonster. De vrouw woont een paar straten verderop en heeft daar de explosie kunnen horen. Een andere buurtbewoner heeft gisteravond zijn auto geparkeerd voor de bewuste woning aan de Rotterdamse Jagthuisstraat. “Ja het ligt behoorlijk in puin. Er moet actie worden ondernomen”, stelt hij. De man denkt dat de incidenten komen door de drugscriminaliteit in de wijk.

Een medewerkster van de basisschool in de straat is al druk in de weer deze ochtend. “Er wonen ook kinderen van onze school in deze straat, wat hebben die allemaal meegemaakt vannacht?” Volgens de vrouw is een incident zoals deze in de 22 jaar dat zij voor de school werkt nog niet eerder voorgekomen.

Reeks incidenten

Afgelopen donderdag werden er rond 05.00 uur meerdere kogels afgevuurd op dezelfde woning in Rotterdam-West. Een buurtbewoner zei daarvoor een ruzie te hebben gehoord. Ook toen vielen er geen slachtoffers.

Op 7 mei werd iets verderop ook al een huis beschoten. Dezelfde week namen onbekenden een winkel onder vuur in Rotterdam-Delfshaven en enkele dagen later gebeurde hetzelfde bij een Surinaams eethuis in Rotterdam-Kralingen.

De politie onderzoekt of er een verband is tussen de schietpartijen.

Bron: nos.nl