Examenuitslag Calvijn College bekend: 50 geslaagd, 26 herkansingen

0
595

De examenleerlingen van het Calvijn College in Amsterdam hebben met anderhalve week vertraging alsnog gehoord of ze zijn geslaagd. Van de 77 vmbo-leerlingen zijn er 50 geslaagd, 26 leerlingen moeten de komende dagen herkansen. Een leerling heeft zich teruggetrokken van het examen.

De leerlingen hadden eigenlijk op 12 juni de uitslag moeten krijgen, maar dat ging niet door omdat er van alles fout was gegaan. Zo was een opdracht die voor 2,5 procent meetelt voor het eindcijfer Engels nooit gemaakt.

Toetsen ingehaald

De inspectie stelde vast dat bij 68 leerlingen toetsresultaten ontbraken. Zij moesten gezamenlijk 180 toetsen inhalen. Dat is afgelopen week gebeurd.

Het cijfer voor een vak op het schooldiploma wordt voor de helft bepaald door het cijfer van het schoolexamen en voor de andere helft door het cijfer van het centraal examen. Schoolexamens bestaan doorgaans uit meerdere toetsen in de laatste periode van de middelbare school.

Extra lessen en trainingen voor herkansers

De 26 leerlingen die nog niet zijn geslaagd, doen de komende dagen herkansingen. De jongeren krijgen daarbij extra ondersteuning van de school, zoals extra lesdagen en examentrainingen.

De herkansingen zijn tot en met maandagochtend. Ze krijgen ‘s middags te horen of ze alsnog zijn geslaagd. Dinsdagavond is de diploma-uitreiking.

Bron: nos.nl