Eindexamens voorbij, LAKS kreeg veel klachten over dieren en muziek

0
446

Het scholierencomité LAKS heeft dit jaar 150.000 klachten over de eindexamens gekregen, iets minder dan vorig jaar. Over de wiskunde-examens kwamen de meeste klachten binnen, en dan vooral over wiskunde A voor havo.

Volgens het LAKS gingen de klachten, veel meer dan in andere jaren, over de inhoud. En een aanzienlijk groter deel van de klachten was afkomstig van vmbo’ers. Zij weten ons steeds beter te vinden met hun opmerkingen en vragen, concludeert het LAKS.

In de categorie opvallende klachten registreerde het LAKS er dit jaar veel over dieren en muziek. Zo werd er geklaagd over geluidsoverlast door koeien en ganzen. Een pauw verstoorde zelfs meerdere examens met zijn gekrijs.

Ook werd geklaagd over een voorbijganger die luidkeels een lied van Whitney Houston zong en een vrachtwagenchauffeur die “met open deuren en hoog volume zijn playlist Marco Borsato afdraaide”. Een leerling “zakte letterlijk”, al voordat de examenuitslag binnen was, schrijft het LAKS. Een stoel begaf het, waardoor de leerling viel.

Bron: nos.nl