Een Ultimaker 3D printer op school

0
198

Ultimaker is een fabrikant die 3D printers biedt die geschikt zijn voor gebruik in allerlei vormen van onderwijs. Dat geldt dan ook nog eens voor verschillende soorten opleidingen die er zijn. Dat komt op verschillende manieren tot uiting. Denk bijvoorbeeld aan het begrijpen van de techniek. Omdat het om printers die opgebouwd worden volgens het zelfbouwprincipe gaat. Dit betekent dus ook dat dankzij deze printers veel te leren is over d techniek van het 3D printen. Daarnaast zijn er ook nog andere zaken die een belangrijke rol spelen. Het is goed deze door te nemen.

Maken wat je wil
Door het zelfbouwprincipe is de 3D printer van Ultimaker gemakkelijk aan te passen aan de wensen en eisen van een bepaalde opleiding. Denk bijvoorbeeld aan allerlei flexibele mogelijkheden die er zijn. Aan de hand daarvan kan je bijvoorbeeld op het gebied van techniek, maar ook op het gebied van ontwerp allerlei zaken verzorgen. Dat maakt het dus alleen maar nog aantrekkelijker om op die manier ermee aan de slag te gaan. Alle reden om hier als school ook aandacht voor te hebben. Je kan dan zorgen dat de printer precies doet wat gewenst is voor de opleiding.

De mogelijkheden volledig benutten
Wanneer je de mogelijkheden van de printer van Ultimaker doorneemt, dan valt direct iets op. Het is met deze printer in grote mate mogelijk om inzicht en creativiteit te ontwikkelen. Dit is bijvoorbeeld al te zien in de manier waarop de printer toe te passen is. Dit komt omdat zelfbouw een essentiële factor is in dit opzicht. Dat werkt ook door in de manier waarop met de printer te ontwerpen is. Daardoor is het een goede manier om leerlingen en studenten te stimuleren meer uit de mogelijkheden te halen. Dat is natuurlijk een belangrijke factor bij de keuze.

Wat is er verder mogelijk?
Als het gaat om de voordelen van de Ultimaker dan is het niet alleen zo dat het opbouwen een belangrijke rol speelt. Ook de flexibiliteit in gebruik is van belang. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheden om verschillende soorten filament te gebruiken. Niet alleen is dit naast elkaar mogelijk, het kan ook door elkaar. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van PLA en ABS. Dit is een belangrijk punt waarop de printer zich onderscheidt van een flink aantal andere modellen. Dat maakt het een belangrijk voordeel waarmee op opleidingen veel te bereiken is. Let hier dus goed op.