Een baan in het speciaal onderwijs, er zijn voldoende vacatures

0
629

Het is niet voor iedereen weggelegd, een baan in het speciaal onderwijs. Toch is het werk een stuk dankbaarder dan vele andere functies. Vandaar dat de medewerkers uit het speciaal onderwijs vaak erg tevreden zijn. De leerlingen zijn een stuk minder verwend en de ouders zijn ook sneller tevreden als je betrokkenheid toont. Betrokkenheid is erg belangrijk in het speciaal onderwijs. Hier zijn de klassen doorgaans een stuk kleiner en eisen alle leerlingen veel aandacht. Ben jij er toe in staat om deze aandacht te geven, dan is een baan in het speciaal onderwijs iets voor jou. Reageer direct op één van de vele vacatures in het speciaal onderwijs.

 

Help leerlingen met faalangst

Leerlingen die in het speciaal onderwijs terecht komen, weten wel dat er iets met hen aan de hand is. Anders zouden ze immers wel naar een gewone school gaan. Dit zorgt er vaak voor dat ze onzeker worden en niet zelden ontwikkelen ze dan een vorm van faalangst. Het is goed om dit snel te herkennen zodat je een leerling direct kunt helpen. Als het je dan lukt een kind van zijn faalangst af te helpen, brengt dit zo’n voldaan gevoel met zich mee dat je waarschijnlijk extra je best gaat doen.

 

Bouw een band op

Vanwege het feit dat de klassen kleiner zijn en er langzamer geleerd wordt, is er erg veel tijd voor persoonlijke aandacht. Na verloop van tijd leer je jouw leerlingen dus erg goed kennen en raak je goed op elkaar ingespeeld. Je bouwt een echte band op met ze. Het komt ook vaak voor dat een tijdelijke leraar in het speciaal onderwijs moet vechten voor zijn plekje, omdat de leerlingen al gehecht zijn aan hun vaste docent. Op deze manier zie je de leerlingen persoonlijk een heel leertraject doorlopen en voel je je extra trots wanneer ze dit voor elkaar krijgen.

 

Veel verschillende groepen

Niet alle kinderen op het speciaal onderwijs hebben last van een zware handicap of gedragsproblemen. Sommigen volgen deze vorm van onderwijs omdat ze blind of doof zijn. Hierdoor kun je vele kanten op, mocht je in eerste instantie denken dat het vak jou niet ligt. Het is echter vrij onwaarschijnlijk dat je geen plekje zult vinden in deze mooie onderwijsvorm. Misschien duurt het even om er aan te wennen, maar uiteindelijk zul je nergens anders zo dankbaar worden behandeld. Je zult geheid niets anders meer willen na een paar jaar in het speciaal onderwijs.

 

Op Nivvo.nl vind je meer onderwijs vacatures.