Home Onderwijs Duizenden studenten willen compensatie voor collegegeld

Duizenden studenten willen compensatie voor collegegeld

Studenten willen geld terug van hun universiteit of hogeschool. Een petitie met die strekking is al door duizenden studenten ondertekend.

Tijdens de coronacrisis volgden studenten aangepaste colleges online. Ook na de zomervakantie worden de meeste colleges op universiteiten en hogescholen nog op afstand gegeven, tot onvrede van studenten.

Zij willen een deel van hun collegegeld terug. Niet alleen voor de afgelopen maanden, ze eisen ook compensatie voor het komende studiejaar.

Sema Keskin is derdejaars psychologiestudent in Tilburg en startte de petitie in maart. Inmiddels is die 6000 keer ondertekend.

Colleges chaotisch

Zij zegt dat de online-colleges erg chaotisch verlopen. Ook waren docenten en professoren onbereikbaar. “Dat gaf ons veel stress.” Verder kan er slechts beperkt gebruik worden gemaakt van faciliteiten zoals de bibliotheek.

Keskin vond de gang van zaken niet acceptabel. “Waarom betaal ik nog per maand een bedrag collegegeld?” Toen medestudenten haar gelijk gaven, begon ze de petitie.

Een derde terug

De psychologiestudent betaalt voor het komende jaar iets meer dan 2100 euro. Zij zou graag zien dat ongeveer een derde van het collegegeld wordt gecompenseerd.

In een reactie zegt het ministerie van Onderwijs dat er nu geen plannen zijn voor een compensatie voor het komende jaar. “Na de vakantie is er ook weer meer onderwijs mogelijk”, zegt een woordvoerder.

Bron: nos.nl

Must Read

Emin werd gepest, maar nu gaat het goed met hem

Emin was 11 jaar toen hij in het Jeugdjournaal vertelde over pesten. In zijn klas werd hij beledigd, buitengesloten en gepest. Het was zo...

Zo gaat pesten in de dierenwereld

Misschien denk je dat alleen mensen elkaar pesten, maar dat is niet waar. Ook in de dierenwereld wordt gepest. Dat is vooral goed te...

Nederlandse oude meesters inspireerden Britse landschapsschilder Constable

Hij geldt als een van beste landschapsschilders aller tijden: de achttiende-eeuwse Brit John Constable (1776-1837). De woeste wolkenluchten en glooiende landschappen van zijn jeugd...

Tien GGD’s beperken contactonderzoek

Meerdere GGD-regio's hebben het contactonderzoek beperkt bij mensen met een coronabesmetting. Het zijn er zeker 10 van de 25, blijkt uit een inventarisatie van...

Al maanden zitten deze kinderen thuis, want corona kan moeders fataal worden

Zelf zijn ze kerngezond, maar de kans dat hun chronisch zieke moeders corona overleven is klein. Daarom blijven Oriana (6) en Mila (14) al...