Duizenden kilo’s illegaal vuurwerk gevonden in Zuid-Holland en Gelderland

0
410

De politie heeft in Zuid-Holland en Gelderland bij twee vondsten in totaal ruim 6800 kilo illegaal vuurwerk gevonden. Er zijn vier personen gearresteerd.

Afgelopen nacht kreeg de politie een melding van “alerte burgers” in het Betuwse dorp Ochten. Op een bedrijventerrein vonden agenten vervolgens ruim 4300 kilo illegaal vuurwerk in een trailer. Een 19-jarige man uit Schijndel en een 18-jarige man uit Sint-Michielsgestel werden aangehouden.

Mortierbommen

Gisteren trof de politie in het Zuid-Hollandse Hendrik-Ido-Ambacht in dozen en kokers ruim 2500 kilo cobra’s en ander illegaal knalvuurwerk aan. Er lagen ook mortierbommen, die alleen door professionals mogen worden afgestoken in vuurwerkshows.

Twee mannen uit Zwijndrecht werden opgepakt. Ze worden verdacht van het bezit van en de handel in illegaal vuurwerk, zegt de politie. Een van hen, een man van 32, werd door agenten betrapt toen hij dozen cobra’s verplaatste tussen de container en zijn auto.

De container stond op een opslagterrein op een dijk tussen Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht.

Hoe komen criminelen aan illegaal vuurwerk? En hoe belandt het vervolgens in loodsen, garageboxen en woningen? NOS Stories volgde het spoor van illegaal vuurwerk aan de hand van de cobra: van de Italiaanse fabriek waar het vuurwerk wordt gemaakt, tot de scholier die er op school flink aan verdient.

Bron: nos.nl