Digitale vaardigheden verbeteren met behulp van e-learning

0
1052

Je digitale vaardigheden kun je op verschillende manieren verbeteren. Eén van deze manieren is E-learning. Met behulp van E-learnings kun je geheel eenvoudig je digitale vaardigheden naar een hoger niveau tillen. Denk hierbij aan meer kennis over Microsoft Office (Word, PowerPoint en Excel) of bijvoorbeeld Google G Suite. Daarnaast bestaan er E-learnings over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), waarbij up-to-date kennis zeer belangrijk is. Veiligheid op het internet is niet altijd vanzelfsprekend, met name als het gaat om gevoelige informatie. Verreik daarom je kennis op digitaal gebied!

Waarom je digitale vaardigheden verbeteren?

Zoals al duidelijk werd hebben E-learnings een aantal belangrijke voordelen op digitaal gebied. Echter is het natuurlijk wel gewoon mogelijk om je digitale vaardigheden te verbeteren, met behulp van papieren lesboeken. Toch zijn deze lesboeken veelal niet meer actueel en is het verstandig om voor digitale scholing te kiezen. Maar wat zijn nou de voordelen van betere digitale vaardigheden? Nou, ten eerste een meer professionele houding. Denk maar eens aan docenten, welke nog niet optimaal gebruik maken van digitale hulpmiddelen. Hierdoor wordt er nog veel gebruik gemaakt van papier, wat natuurlijk niet de bedoeling is: verspilling, niet goed voor het milieu, meer handmatige handelingen etc.

Een ander belangrijk voordeel is het goed en veilig opslaan van digitale informatie. Zo zijn er meerdere digitale bronnen, waarvan je gebruik kunt maken. Denk hierbij aan een Cloud, waarin de digitale informatie centraal wordt opgeslagen. Je kunt jezelf hierin verder ontwikkelen: digitaal archief aanmaken, deze beheren en inzichtelijk te maken voor andere gebruikers. Met name binnen scholen, en andere instanties waarbij veel informatie wordt uitgewisseld, is dit een belangrijk aandachtspunt.

Welke E-learnings zijn er?

Je hebt de keuze uit diverse E-learnings, welke allemaal weer bijdragen aan betere digitale prestaties. De meest gekozen E-learning is wel die van Microsoft Office 365. Hierbij leer je het nodige over Microsoft Word, PowerPoint en Excel. Wanneer je kantoorwerk verricht of andere werkzaamheden op de computer, mogen de nodige Office vaardigheden zeker niet ontbreken.

Maak je veel aantekeningen? Dan is de OneNote E-learning zeker iets voor jou. Nooit meer kladjes maken op papier, om deze vervolgens weg te gooien in de papierbak. Met OneNote kun je geheel eenvoudig je aantekeningen digitaal noteren, om deze vervolgens te delen met bijvoorbeeld collega’s. Een mooie uitkomst om het papierverbruik te reduceren.

Andere E-learnings zijn: je eigen video maken, veilig omgaan met je Google Account, De Cloud en digitale vaardigheden docenten. Het wordt al wel duidelijk, dat je veel keuze hebt als het gaat om online leren. Echter is online leren nog een vrij nieuw concept en worden er nog steeds vele E-learnings ontwikkeld. Kies vandaag nog voor een E-learning en verbeter je digitale vaardigheden in mum van tijd.