Home Onderwijs Deze camper moet nieuwe studenten behoeden voor soa's

Deze camper moet nieuwe studenten behoeden voor soa’s

Het nieuwe studiejaar begint en de bijbehorende introductieweken zijn in volle gang. Een eerste kennismaking met het studentenleven en voor sommige jongeren mogelijk ook met seks. Om nieuwe studenten te adviseren, rijdt er nu een ‘anticonceptiecamper’ de introductiemarkten op mbo’s, hbo’s en universiteiten af.

Triston Berkenbosch is een van de mensen die met de camper rijden. Samen met zijn collega’s van de GGD helpt hij de nieuwe studenten met het beantwoorden van vragen. “Studenten die hier komen, zijn rond de achttien jaar. De helft van hen gaat nog seks hebben, dus de kans is groot dat hun eerste keer in hun studententijd valt.”

“Veel mensen zijn vooral bekend met de pil en de spiraal, maar er zijn nog veel meer anticonceptiemiddelen. Wij vinden het belangrijk dat mensen de goede methode voor zichzelf ontdekken.”

We waren erbij toen de camper in Enschede parkeerde. Bekijk de video hieronder:

Bron: nos.nl

Must Read

‘Meer Italiaanse corona-gevallen aan het licht door actief speurwerk’

Het aantal besmettingen met het coronavirus in Italië loopt snel op. Inmiddels zijn ruim 220 mensen besmet. Zes personen zijn overleden aan de ziekte,...

Q&A coronavirus: kun je nog op vakantie naar Italië en komen hier maatregelen?

Het aantal besmettingen met het coronavirus in Italië stond aan het begin van de middag op meer dan 200, het dodental op zes. Het...