De uitzending van 6 mei

0
357

‘Spoorboekje’ voor de komende maanden

Het kabinet komt vanavond met een opzet voor versoepelingen van de coronamaatregelen voor de komende maanden. Mogelijk kunnen kappers volgende week hun zaak weer openen. Bij klachten zullen ze getest worden. Ook wordt mogelijk bekendgemaakt dat horecaondernemers hun terrassen vanaf 1 juni kunnen openen, zo ook de strandtenthouders. De middelbare scholieren gaan waarschijnlijk vanaf 1 juni weer naar school.

In Den Haag volgt politiek duider Arjan Noorlander de persconferentie: komt premier Mark Rutte met een duidelijk perspectief voor de toekomst? En wat vinden horecaondernemers?

Testen, testen, testen?

In maart werd oud-DSM-topman Feike Sijbesma aangesteld als coronagezant. Zijn voornaamste taak: de testcapaciteit in Nederland fors uitbreiden. Nederland heeft inmiddels 1 miljoen serologische tests aangekocht. Deze testen laten zien of iemand besmet is geweest met corona. De testen worden steekproefsgewijs uitgevoerd om inzicht te krijgen in hoe het virus zich in Nederland verspreidt. Vanavond is coronagezant Feike Sijbesma te gast.

Miljarden voor de redding van KLM

De Tweede Kamer praat vandaag met ministers Wopke Hoekstra (Financiën) en Cora van Nieuwenhuizen (Infrastrctuur) over de miljardensteun die het kabinet aan KLM wil geven. Het noodpakket komt wel met voorwaarden, maar over die details is nog steeds niet veel bekend. De Kamer heeft vragen. Te gast is econoom Mathijs Bouman.

Bron: nos.nl