De uitzending van 5 november

0
200

Nieuwe president VS?

Weten we vandaag wie de nieuwe president van de Verenigde Staten wordt? In vijf van de vijftig Amerikaanse staten is er nog geen definitieve uitslag. In de swing states is het verschil tussen kandidaten Joe Biden en Donald Trump soms maar een paar duizend stemmen.

Biden lijkt op dit moment de beste kaarten te hebben, maar de verschillen zijn minimaal. Vanavond uitgebreid aandacht voor de verkiezingen. We spreken onder meer met verslaggever Eelco Bosch van Rosenthal die in Delaware bij de Republikeinse achterban van Trump is en met correspondent Marieke de Vries in Washington DC.

Rotterdamse docent ondergedoken om spotprent

De Rotterdamse docent die wordt bedreigd vanwege het tonen van een spotprent in de klas, is ondergedoken. Dat meldt NRC. Er zijn verschillende andere leraren op de school die zich niet meer veilig zouden voelen.

In de klas werd maandag de vermoorde Franse docent Samuel Paty herdacht. De Franse leraar werd onthoofd door een extremistische moslim. Hij had in een les over vrijheid van meningsuiting cartoons van de profeet Mohammed laten zien. Bij de herdenking in Rotterdam wilden een aantal islamitische meisjes uit de klas dat de Rotterdamse docent een cartoon verwijderde van het prikbord. De discussie liep hoog op, nadien werden er bedreigingen geuit

Bron: nos.nl