De uitzending van 5 augustus

0
446

Een Poolse middelvinger richting Rusland

Als er één land in Europa is dat vijandig staat ten opzichte van Rusland, dan is het Polen. De Poolse regering gaat zelfs zo ver om dwars door een beschermd natuurgebied een kanaal te graven, zodat schepen niet meer door Russische wateren hoeven.

We onderzoeken deze week de Russische invloed in Europa, en hoe Europese landen reageren. Vanavond deel drie: is het Poolse kanaal een zinloos symbolisch project, of een noodzakelijke stap in de sluimerende strijd met de Russen? De Polen zijn het er zelf niet over eens.

Onderzoek naar beveiliging Peter R. de Vries

Voormalig NCTV-topman Tjibbe Joustra gaat onderzoek doen naar de beveiliging van Peter R. de Vries. De keuze voor Joustra is niet onomstreden. We spreken erover in Nieuwsuur.

Voortbestaan buslijnen onder druk door corona

Door corona zitten de bussen minder vol. Busmaatschappijen rijden met een zomerdienstregeling en kijken vooruit naar de toestand na corona. De verwachting is dat het aantal reizigers niet meer zal terugkomen op het oude niveau. OV-bedrijven moeten nu een transitieplan schrijven over hoe ze het tekort dat overblijft kunnen wegwerken. Volgens Rover gaat dat niet zonder de service sterk te verminderen.

Bron: nos.nl