De uitzending van 27 oktober

0
641

IS-leider Baghdadi dood

IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi is omgekomen bij een Amerikaanse militaire operatie in SyriĆ«. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump gezegd op een persconferentie. “We hebben ‘s werelds grootste terroristische leider zijn verdiende loon gegeven”, zei Trump.

Volgens Amerikaanse media vond de aanval plaats ten noorden van de stad Idlib. In de uitzending bespreken we al het nieuws rondom de operatie met Amerika-correspondent Arjen van der Horst. Ook spreken we journalist en IS-expert Rukmini Callimachi en hoogleraar Midden-Oosten aan de London School of Economics Fawaz Gerges.

De strijd tegen inefficiƫnte medicijnen

We geven miljarden uit aan medicijnen, maar veel van die medicijnen slaan niet aan. Met alle bijwerkingen van dien. Sterker nog: we weten van veel geneesmiddelen helemaal niet waar ze in het lichaam naartoe gaan. Bij het Amsterdam UMC willen ze daar graag iets aan doen. Komende donderdag opent het Imaging Center dat volledig is gericht op het in beeld brengen van de werking van medicijnen in het menselijk lichaam. Vanavond een reportage.

Bron: nos.nl