De uitzending van 26 januari

0
367

De nieuwe staatssecretarissen op Financiën

De D66’ers Hans Vijlbrief en Alexandra van Huffelen worden de nieuwe staatssecretarissen van Financiën. Haagse bronnen zeggen dat tegen de NOS.

Vijlbrief en Van Huffelen nemen de taken over van Menno Snel. Die trad vorig jaar december af vanwege de affaire rond de kinderopvangtoeslag. Honderden ouders werden daarbij onterecht als fraudeur aangemerkt door de belastingdienst.

We spreken over hen met Jeroen Dijsselbloem die Vijlbrief kent vanuit zijn tijd als minister van Financiën, en oud-minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer Sybille Dekker die met Van Huffelen heeft samengewerkt.

Docenten en de lessen over de Jodenvervolging

Hoe gaan docenten om met de gevoelige geschiedenis van de Jodenvervolging? Het wordt steeds lastiger, klinkt het vanuit het onderwijs. Jongeren met een islamitische achtergrond horen thuis soms een andere geschiedenis dan de Nederlandse. Maar er zijn ook steeds meer autochtone leerlingen die in complottheorieën geloven. En wat doen de gruwelverhalen van de holocaust met kinderen die zelf gevlucht zijn voor oorlog, zoals uit Syrië?

Lastige zaken die we in de studio bespreken met Vivianne Goedhart. Zij geeft cursussen aan scholen om de leraren te helpen met hun lessen over de Tweede Wereldoorlog en de Jodenvervolging en de Holocaust.

Partijcongres bij Partij voor de Dieren

Hoe gaat de Partij voor de Dieren verder na het wegsturen van voorzitter Sebastiaan Wolswinkel in oktober? Vandaag komt de Partij bijeen op een congres in de Amsterdamse RAI. Daar zal het afzetten van Wolswinkel aan de orde komen. Hij wilde graag zelf een toelichting geven, maar is niet welkom.

Bron: nos.nl