De uitzending van 24 augustus

0
142

Amerikaanse troepen langer in Kabul?

De leiders van de G7-landen komen vandaag bijeen om de situatie in Afghanistan te bespreken. De VS bewaakt het vliegveld van Kabul tot 31 augustus, maar veel westerse landen zeggen meer tijd nodig te hebben voor het evacueren van hun landgenoten en Afghaanse medewerkers. Gaat Joe Biden daar gehoor aan geven? Om 18:00 uur zet de Amerikaanse president zijn plannen voor de komende periode uiteen in een speech.

We praten met correspondenten Marieke de Vries in Washington, Sander van Hoorn in Brussel en politiek verslaggever Nynke de Zoeten in Den Haag.

Hamer ontvangt formatieteams D66, VVD en CDA

Vorige week maakten GroenLinks en PvdA bekend als één fractie verder te formeren. Trekt dit de moeizame onderhandelingen uit het slop of worden de zaken er juist ingewikkelder van?

Vandaag wordt er mogelijk meer duidelijk, want informateur Mariëtte Hamer ontvangt de formatieteams van D66, VVD en CDA. In de uitzending het laatste nieuws.

Hoe ontwikkelt het coronavirus zich de komende tijd?

Ondanks de stijgende vaccinatiegraad blijft het aantal coronabesmettingen hoog: rond de twee- á drieduizend per dag. Hoe kan dat? Wat betekent dat voor verdere versoepelingen? En hoe groot is de kans op een ‘horrormutatie’? Hoogleraar moleculaire virologie aan het Leids Universitair Medisch Centrum Eric Snijder vertelt wat we de komende tijd kunnen verwachten van het virus.

Bron: nos.nl