De uitzending van 20 november

0
332

Vaccins mogelijk nog dit jaar in EU beschikbaar

De coronavaccins van Pfizer/BioNTech en Moderna worden mogelijk in de tweede helft van december voorwaardelijk toegelaten in de EU. Dat heeft voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie gezegd na overleg met de EU-leiders. De twee farmaceuten zeggen op basis van tussentijdse resultaten dat hun vaccin 95 procent effectief is.

De Nederlandse vaccinatiestrategie wordt vandaag mogelijk besproken in de ministerraad, waar het kabinet voor bijeen komt. De Gezondheidsraad adviseerde eerder om, zolang er nog niet voldoende vaccins voorhanden zijn, te beginnen met ouderen en zieken.

We volgen de ontwikkelingen rond de vaccins en de ministerraad in Den Haag, en doen vanavond verslag.

Coronacrisis maakt baan als leraar aantrekkelijk

Al jarenlang komt het onderwijs structureel leraren tekort, maar uitgerekend door corona kan daar nu verandering in komen. Steeds meer mensen die door de epidemie werkloos zijn geworden, zien in een baan als onderwijzer een wenkend perspectief.

De pabo heeft tien procent meer eerstejaars dan vorig jaar en er hebben zich 1500 zij-instromers gemeld. Wij spreken met twee mensen die momenteel een opleiding volgen: een onderwijsassistent en een leraar.

Bron: nos.nl