De uitzending van 2 april

0
223

Vechten voor je leven op de IC

Het dagelijkse overzicht over het aantal IC-opnames; voor de meeste Nederlanders zijn het gewoon cijfers. Maar achter die cijfers schuilt veel angst en verdriet. In de eerste plaats bij de families van de patiƫnten. Zoals de familie van taxichauffeur John Molkenboer (66) uit Capelle aan den IJssel, die vermoedelijk besmet raakte tijdens een van zijn laatste taxiritten voor zijn pensioen. Nu vecht hij op de IC voor zijn leven.

Het dagelijks leven in Bergamo in tijden van corona

Noord-Italiƫ is de regio waar het coronavirus keihard heeft toegeslagen. Al ruim drie weken ligt het leven er volledig stil. Toch blijft het virus er dagelijks vele levens eisen. De mortuaria puilen inmiddels uiten, de straten zijn er leeg. Een verslag uit Bergamo, een stad die tot stilstand is gekomen en waar het leed gigantisch is.

Gevolgen pandemie groter dan de kwaal?

De coronacrisis gaat Nederland hoe dan ook in een recessie trekken en leidt ondanks alle genomen maatregelen tot meer werkloosheid. En hoe langer de maatregelen, hoe zwaarder de economie het voor de kiezen krijgt. Maar hoe groot zal die schade zijn? We spreken een Amerikaanse hoogleraar die recessies en mortaliteit onderzocht, en onze econoom Mathijs Bouman.

Bron: nos.nl