De uitzending van 16 mei

0
644

De toekomst van het hoger onderwijs

Universiteiten en hogescholen vrezen dat ze definitief zijn veroordeeld tot afstandsonderwijs. Kunnen studenten in het nieuwe academische jaar wel weer colleges en werkgroepen volgen? Voorlopig mogen ze in de spits bijvoorbeeld al niet de trein in. De onderwijsinstellingen staan voor een grote logistieke operatie. En wat betekent dit voor eerstejaars, die afhankelijk zijn van de trein? Te gast is Geert ten Dam, voorzitter College van Bestuur van de UvA.

Het politieke lot van Bolsonaro

Braziliƫ is op dit moment in Zuid-Amerika het zwaarst getroffen. Vandaag meldt het land opnieuw een recordaantal besmettingen. Te midden van die enorme uitbraak stapte gisteren de minister van Volksgezondheid op, de tweede bewindspersoon die binnen een maand het veld ruimt na een meningsverschil met president Jair Bolsonaro. Hoe gaat het met zijn aanhangers?

Bouwen in het Groene Hart?

Vlak voor de coronacrisis zat Nederland nog midden in een stikstofcrisis. En die crisis belemmerde onder andere de woningbouw. Er is op dit moment een te kort van ruim 300.000 woningen en de verwachting is dat dat tekort de komende dertig jaar oploopt naar anderhalf miljoen Los daarvan is er een tekort aan ruimte voor nieuwe huizen. Daarom neemt de druk van lokale bestuurders toe om te bouwen in gebieden waar dat tot voor kort ondenkbaar was. Zelfs in het heilige Groene Hart.

Bron: nos.nl