De uitzending van 13 juli

0
419

Leraren wisselen tijdens schooljaar van baan

Doordat er veel te kiezen valt voor leraren, wisselen ze vaker al tijdens het schooljaar van baan. Voor leerlingen is dit “absoluut onwenselijk”.

“Begin juni zei hij ineens dat hij een andere baan had en zat ik met een klas zonder leerkracht tot het einde van het schooljaar.” Schooldirecteur Maarten Neomagus van de Ds. J.J. Buskesschool in de Rotterdamse wijk Zevenkamp moest halsoverkop op zoek naar een nieuwe leraar toen groep 7 plots zonder kwam te zitten.

En cijfers van de lerarenvacature-website Meesterbaan ondersteunen de ervaringen van Neomagus. Vanavond in Nieuwsuur een reportage.

Advocaat van IS-vrouwen naar Syrië afgereisd

Het kabinet heeft geconstateerd dat de terugkeer naar Nederland van tien Nederlandse vrouwelijke IS-reizigers momenteel niet op een veilige en verantwoorde manier gerealiseerd kan worden. Dit ondanks de uitspraak van de rechtbank Rotterdam die begin januari opdracht heeft gegeven om de vrouwen naar Nederland te halen.

Advocaat André Seebregts verdedigt veel IS-vrouwen en hun kinderen. Hij is in Syrië om zijn cliënten te ontmoeten, en om te kijken of het er inderdaad zo gevaarlijk is dat de vrouwen niet kunnen worden teruggehaald. Nieuwsuur spreekt Seebregts in een exclusief interview.

Bron: nos.nl