De uitzending van 10 november

0
167

Kritiek op Slob na uitspraken over afwijzen homoseksualiteit

Onderwijsminister Arie Slob krijgt veel kritiek op sociale media en in de Tweede Kamer na een debat gisteren over burgerrechten. Daarin zei hij dat religieuze scholen het recht hebben om ouders in een verklaring afstand te laten nemen van homoseksualiteit. Zolang er maar sprake blijft van een gelijke behandeling van alle leerlingen.

Kamerleden stelden gisteren kritische vragen over reformatorische scholen die ouders vragen zo’n verklaring te ondertekenen. Bij deze kwestie komen drie grondrechten met elkaar in botsing: het verbod op discriminatie en de vrijheid van onderwijs en godsdienst. Een Kamermeerderheid wil een einde maken aan de verklaringen. Politiek duider Arjan Noorlander volgt de ontwikkelingen.

Nepaccounts verspreiden propaganda over West-Papoea

Minister Kajsa Ollongren waarschuwt er al langere tijd voor: buitenlandse beïnvloeding via sociale media. Maar ze kwam niet met concrete voorbeelden, buiten het voorbeeld van een Russische nepnieuwssite die desinformatie verspreidde over MH17.

Maar er blijkt wel degelijk een concreet voorbeeld te zijn: honderden nepaccounts met computer-gegenereerde profielfoto’s die – ook in het Nederlands – propaganda verspreiden. Op Twitter, Facebook, Instagram en YouTube. Het botleger blijkt afkomstig uit Indonesië.

Bron: nos.nl