Cursus Wmo consulent bij jou in de buurt

0
1297

Zoek je een nieuwe uitdaging of wil je je graag laten omscholen, bijvoorbeeld tot Wmo-consulent? Kijk dan eens naar cursus Wmo-consulent bij jou in de buurt. Een consulent Wmo is meestal werkzaam bij gemeenten en beoordeelt zorgaanvragen van (chronisch) zieken en verricht werkzaamheden die moeten leiden tot de juiste zorg voor de juiste personen. Werken binnen de Wmo vereist kennis van zaken. Daarom is een opleiding Wmo-consulenten vereist als je aan de slag wilt als consulent Wmo.

 

Waarom werken als Wmo-consulent?

In je werk als Wmo-consulent houd je je bezig met het regelen van goede zorg. Het is dus een betekenisvolle baan, waarin je contact hebt met cliënten, maar ook met zorgverleners en andere professionals binnen gemeenten. Je bent bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het doen van dossieronderzoek en het opstellen van rapportages. Je zet daarvoor je sociale vaardigheden in, zoals empathie en inlevingsvermogen. Daarbij heb je ook analytisch denkvermogen nodig én kennis van zaken. Tijdens een cursus voor consulent Wmo maak je kennis met de Wmo en aanverwante velden. Na het afronden van een opleiding voor Wmo-consulenten weet je dus wat het vak inhoudt. Je kunt vervolgens aan de slag als consulent Wmo of je opgedane kennis gebruiken in een ander veld in de zorg. Omdat gemeenten verantwoordelijk zijn voor de inkoop van Wmo-zorg en steeds meer mensen een beroep doen op de Wmo, is er voldoende werk in deze sector. Er zijn meerdere opfriscursussen en specifieke cursussen beschikbaar voor mensen die in het Sociaal Domein werken of willen werken. Als je kennis wilt opdoen over een specifiek onderwerp binnen de Wmo is het slim een dergelijke training te volgen. Vaak vergoedt een werkgever dit soort trainingen. Het is immers essentieel dat jij als Wmo-consulent op de hoogte blijft van actuele ontwikkelingen binnen het Sociaal Domein. Zo kun jij je werk goed uit blijven voeren.

 

Kennis bijspijkeren

Een cursus voor Wmo-consulent is niet alleen handig als je je wilt laten omscholen. Ook bestaande Wmo-consulenten kunnen baat hebben bij een cursus Wmo. Vooral als je lang geleden een cursus hebt gedaan is het verstandig opnieuw een opleiding voor Wmo-consulenten te volgen, als je dat al niet hebt gedaan via je werkgever. Je komt op die manier weer in contact met andere (beginnende) Wmo-consulenten of je doet kennis op over een nieuw onderwerp. Online vind je aanbieders van trainingen op het gebied van Wmo. Deze volg je gewoon op een locatie bij jou in de buurt.