Cruiseschip Westerdam onderweg naar Cambodja

0
339

Het cruiseschip de Westerdam, dat vanwege de angst voor het coronavirus nergens mocht afmeren, koerst naar Cambodja, waar de passagiers van boord kunnen. Volgens reder Holland-Amerika Lijn heeft Cambodja toestemming verleend en komt het schip daar morgenochtend om 07.00 uur lokale tijd aan. Gisteren lag het schip in de buurt van Vietnam.

De verwachting is dat de Westerdam enkele dagen in de haven van de stad Sihanoukville moet blijven; de ongeveer 1500 passagiers mogen dan wel van boord. Er zijn zo’n 90 Nederlandse opvarenden.

Het schip vertrok op 1 februari uit Hongkong en de cruise zou in Taiwan eindigen, maar omdat autoriteiten het schip uit angst voor het gevaarlijke virus weigerden, werd een andere bestemming gezocht. Ook de Filipijnen en Japan gaven geen toestemming voor het aanleggen. Thailand deed dat in eerste instantie wel, maar kwam daar gisteren van terug.

De Nederlander Flip Knibbe vertelde gisteren hoe de situatie is na acht dagen op het schip:

Het lijkt erop dat Cambodja verder geen beperkingen oplegt. Volgens het (nu Amerikaanse bedrijf) Holland-Amerika Lijn kunnen de passagiers vanuit Sihanoukville per vliegtuig naar de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh. Het cruisebedrijf betaalt de terugvlucht naar huis; ook de cruise wordt volledig vergoed.

Het bedrijf benadrukt dat alle gasten gezond zijn en dat er absoluut geen besmettingen aan boord zijn van het schip.

Bron: nos.nl