Home Onderwijs Creativiteit stimuleren met CKV workshops

Creativiteit stimuleren met CKV workshops

Het is van groot belang om de creativiteit van je leerlingen te stimuleren. Daarmee snijdt het mes aan twee kanten. Het is namelijk leuk voor nu en belangrijk voor later. In tal van werkvelden wordt expliciet gevraagd om creativiteit. Het vroegtijdig stimuleren van creativiteit is daarin belangrijk. Een leuke manier om hiermee aan de slag te gaan is het organiseren van een CKV workshops. In dit artikel bespreken we een aantal mogelijkheden.

 

Beeldende kunst

Tekenen, fotografie, kleding ontwerpen: het aanbod aan workshops op het gebied van beeldende kunst is erg groot. Maar ook het stoere graffiti spuiten behoort tot de mogelijkheden. In deze workshops leren je leerlingen hoe ze creatieve gedachten kunnen omzetten in beelden of op papier. Ook kun je kiezen voor hypermoderne ckv activiteiten, zoals het tekenen met een 3D-pen.

Circus

“Hooggeëerd publiek!” In een circus workshop leren je leerlingen wat er komt kijken bij een circus. Jongleren, acrobatiek, ballonmodelleren of goochelen. Alle onderdelen van een circus zijn te leren in een spannende en leuke workshop. Moeite met kiezen? Ook een allround circus workshop is een garantie voor een geslaagde en leerzame dag!

Dans

Dansen is onlosmakelijk verbonden met cultuur. Vandaar dat dansworkshops ook uitstekend geschikt zijn voor ckv activiteiten. Leerlingen worden zeker enthousiast van workshops op het gebied van moderne dansvormen als streetdance, breakdance of zelfs free running!

Digitale media

Heb jij de nieuwe Enzo Knol in je klas? Met digitale media workshops leren je leerlingen alles over bijvoorbeeld vloggen. Maar ook nieuwe technieken als virtual reality of augmented reality zijn interessante mogelijkheden bij het organiseren van een ckv workshop.

Literatuur

Onder het motto ‘wie schrijft, die blijft’ zijn literatuurworkshops erg interessant en leerzaam voor je leerlingen. Je leerlingen leren bijvoorbeeld satire schrijven, bloggen, dichten of columns schrijven. Schrijven prikkelt te creativiteit van leerlingen en is daarnaast een uitstekende manier om gevoelens te kunnen uiten.

Muziek

Ook muziek is een uitstekende manier om gevoelens te kunnen uiten. Naast het schrijven van een eigen lied, kunnen je leerlingen ook alles leren over DJ-technieken, nummers opnemen of componeren.

Theater

Ook op het gebied van theater is er een groot aanbod voor je leerlingen. Hierbij moet je niet alleen denken aan acteren, maar ook onderdelen als improviseren en presenteren komen veelvuldig aan bod. Dat is niet alleen leuk voor nu, maar goede presentatieskills helpen je leerlingen een stuk verder in het vervolg van hun schoolloopbaan.

Must Read

Emin werd gepest, maar nu gaat het goed met hem

Emin was 11 jaar toen hij in het Jeugdjournaal vertelde over pesten. In zijn klas werd hij beledigd, buitengesloten en gepest. Het was zo...

Zo gaat pesten in de dierenwereld

Misschien denk je dat alleen mensen elkaar pesten, maar dat is niet waar. Ook in de dierenwereld wordt gepest. Dat is vooral goed te...

Nederlandse oude meesters inspireerden Britse landschapsschilder Constable

Hij geldt als een van beste landschapsschilders aller tijden: de achttiende-eeuwse Brit John Constable (1776-1837). De woeste wolkenluchten en glooiende landschappen van zijn jeugd...

Tien GGD’s beperken contactonderzoek

Meerdere GGD-regio's hebben het contactonderzoek beperkt bij mensen met een coronabesmetting. Het zijn er zeker 10 van de 25, blijkt uit een inventarisatie van...

Al maanden zitten deze kinderen thuis, want corona kan moeders fataal worden

Zelf zijn ze kerngezond, maar de kans dat hun chronisch zieke moeders corona overleven is klein. Daarom blijven Oriana (6) en Mila (14) al...