Amsterdamse school ook morgen dicht na bedreiging

0
12

De middelbare school Spinoza20first in Amsterdam-Oost blijft ook morgen dicht. Vandaag bleven de deuren van de school gesloten, nadat er op Snapchat was gedreigd met een schietpartij. Er is volgens de rector van de school nog steeds sprake van dreiging. Het politieonderzoek heeft volgens hem vooralsnog onvoldoende resultaat opgeleverd.

Dreiging op Snapchat

“Morgen schietpartij op spinoza?? Kijk uit voor mensen op spinoza20first!! Tussen 13:00 en 14:00”, viel er te lezen in een bericht op Snapchat dat dinsdagavond rondging.

Rector Jan Paul Beekman zei eerder vandaag in het NPO Radio 1-programma Spraakmakers dat het niet duidelijk is van wie de dreiging komt.

Volgens hem was er te weinig informatie over de oorsprong van de dreiging en sloot hij daarom de school. Vanmiddag was er een nieuw overleg tussen de school en de politie. Daarin is besloten dat de school ook morgen de deuren gesloten houdt.

“Wat hoopvol is, is dat de politie reden genoeg ziet om het onderzoek voort te zetten”, zegt de rector tegen persbureau ANP. Morgen wordt opnieuw gekeken of de school weer open kan.

Examens verplaatst en online les

De examens die vandaag zouden worden afgenomen in de school werden verplaatst naar een andere locatie. Dat gebeurt morgen weer. Ook zullen leerlingen dan online les krijgen, net zoals ze dat kregen in coronatijd.

Bron: nos.nl